Zabava

Najboljše grozljivke leta 2023 (do zdaj)

Tudi letošnje poletje je odličen čas, da nadoknadiš zamujeno in preveriš, katere grozljivke leta 2023 si je vredno ogledati.

Poleti ni nič ni boljšega kot dve uri srha, kričanja, krvi in izjemno strašljivih likov, ki poženejo kri po telesu. Grozljivke so lahko poletna osvežitev, ki jo iščeš! Tako kot pri najboljših grozljivkah leta 2022 je tudi letos na seznamu strašljivih filmov nekaj težko pričakovanih nadaljevanj klasičnih franšiz grozljivk, kot sta Krik IV in Evil Dead Rises. Toda leto 2023 na velika platna prinaša tudi kopico novih srhljivk.

M3gan

Robotska lutka je zaradi svojih strašljivih manir in plesa takoj postala meme socialnih omrežij. Lutka z umetno inteligenco, ustvarjena, da bi se spoprijateljila z majhno deklico, zagotovo ni bila dobra zamisel. Po tem, ko je M3GAN razbila filmsko blagajno, se bo leta 2025 znova vrnila na velika platna.

Skinamarink

Ta srhljiv nizkoproračunski triler si je zaradi svojega eksperimentalnega sloga in naraščajoče napetosti, ki je gledalce spravljala ob živce, pridobil strastne privržence. Zgodba govori o dveh otrocih, ki sta sama ujeta v hiši s skrivnostnim bitjem, vendar se za to preprosto idejo skriva resnično napeta in srhljiva zgodba.

Sick

Grozljivka, ki se dogaja v času, ko je COVID najbolj pestil svet, bi se lahko težko prodala, vendar ta srhljivka ustvarjalca franšize Krik prinaša napeto izkušnjo, polno preobratov. Parker (Gideon Adlon) in njena najboljša prijateljica Miri (Beth Woodlow) se odločita za karanteno v osamljeni hiši ob jezeru, ko dobita nepričakovanega (zloveščega) obiskovalca.

Infinity Pool

Ta grozljivka govori o premožnem paru, ki uživa na razkošnih počitnicah na otoku. Dokler se zaradi nesreče s smrtnim izidom stvari ne zapletejo. V njem nastopa že vsem dobro poznani Alexander Skarsgård, skupaj z Mio Goth, ki se je po filmih X in Pearl razvila v pravo kraljico krika.

Knock at the Cabin

Trkanje na vrata vaše izolirane koče se zdi povsem nedolžno, dokler vas in vašo družino ne vzamejo za talce štirje neznanci, ki trdijo, da prihaja apokalipsa. Takšna je zgodba najnovejše grozljivke M. Nighta Shyamalana. Ker poznamo kultnega režiserja, bo v filmu zagotovo prišlo do preobrata. Dobrega ali slabega, presodi sam.

The Outwaters

Ta neusmiljeni film, posnet po metodi found footage, je namenjen ljubiteljem grozljivk z železnimi želodci, saj je do skrajnih meja napolnjen z visceralnimi prizori (in zvočnimi učinki) krvi. Zgodba: skupina štirih prijateljev se odpravi v puščavo, da bi posnela glasbeni videospot, na poti pa najdejo nekaj grozljivega.

DOSTOP.si / MB
Unsplash
ikona snemalec YouTube

Sorodni članki

Back to top button