Zabava

Dostop.si svetuje (summer edition): poletni filmi za poletno osvežitev

Te poletni vročinski vali prisilijo, da ostaneš doma pod prijetno ohlajeno klimo? Tukaj so filmi, ki si jih lahko pogledaš, da se malo ohladiš, a še vedno uživaš v poletnem vzdušju.

Vročinski val je naredil svoje in prejšnji teden ni bilo mogoče početi nič drugega, kot uživati v udobju svojega doma in si ogledati kak dober film. Netflix in Disney+ skrbita, da nam slučajno ne bi bilo dolgčas. Če pa še vedno nisi prepričan, katere filme bi si ogledal, ti jih Dostop.si priporoča pet, ki te bodo zagotovo ohladili in ti krajšali čas v vročih poletnih dneh.

Mamma Mia

Grško morje in lahkotna romantična zgodba sta odličen recept za poletni hit. K temu lahko dodaš še brezčasno glasbo Abbe, ki jo popolnoma povprečno zapoje oskarska zasedba, in imaš poletni hit. Mamma Mia te tako spomni na dopust, na katerega bi se želel vrniti, ali pa na tistega, ki ga še z veseljem pričakuješ.

Pokliči me po svojem imenu

Mogoče pa želiš grško morje zamenjati za toskanska polja? V tem primeru je zate boljša izbira Pokliči me po svojem imenu. V osrčju filma je ljubezenska zgodba, ki je med zvezde poslala Timothéeja Chalameta in si prisvojila oskarja za najboljši prirejen scenarij. Čeprav na trenutke bolj vroča kot hladna, je zgodba gotovo nepozabna.

Pirati s Karibov

Morje? Da. Poletje? Verjetno. Pirati, ki se bojujejo za oblast nad omenjenim morjem? Zagotovo. Pirati s Karibov so filmi, ki ti to poletje ne smejo uiti. Lahko si vzameš kak dan in jih pogledaš na mah ali pa jih razporediš čez celotno poletje. V vsakem primeru pa te čaka neverjetna pustolovščina z Johnnyem Deppom – kdo bi želel to zamuditi?

Umazani ples

Film je že zdaj precej star in lahko da ti je ušel, ko si iskal, kaj bi gledal. Ali pa je to eden tistih filmov, za katerega te starša prepričujeta, da si ga že enkrat oglej. Skratka, Baby se odpravi na počitnice s svojo družino, kjer pa se zaplete z lokalnim bad boyem Johnnyjem. Sledi poletna romanca, o kateri smo vsaj enkrat sanjarili vsi, ki smo se s starši odpravili na počitnice.

Poletje v školjki

Za konec pa še slovenska klasika. Slovenski filmi se na takšnih seznamih res ne pojavljajo pogosto, je pa zato Poletje v školjki eden takšnih, ki mu pripada to mesto. Poletna romanca, mladostniške potegavščine in morje. Kar pa naredi film še toliko bolj poseben je dejstvo, da se odvija pri nas v Piranu. Ima pa še eno posebnost: če ga gledaš s starši, lahko vedno znova slišiš: mi smo tudi nosili take hlače, pa jaz sem tudi imel/a tako frizuro!

Marina BAJIĆ
Instagram / Unsplash

Marina Bajić

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button