FotoGlasbaVideoZabava

Mariboru se je ftrgalo

Popoldne invazija skejerjev, zvečer oder zavzeli Vlado Kreslin, Prljavo Kazalište in Mike Vale.

V novembru Klub Mariborskih študentov (KMŠ) poskrbi, da se ga Maribor ftrga. Popoldanski del so spet začinili z noro idejo, saj so v dvorano Štuk postavili ogromno konstrukcijo za skejterje iz dveh ramp in lesenih stopnic.

 

Štuk je postal Sk8 park

Če so se prejšnje leto v velikem številu zbrali smučarji, se je letos v Sk8 parku zbralo okrog 50 skejterjev vseh starosti. Po ogledu terena in poskusnih vožnjah se je začelo. Kmalu se je začela polniti tudi dvorana, saj so gledalci okoli konstrukcije, ki je zavzela kar polovico prostora, sklenili polkrog, veliko pa jih je navijalo tudi z balkona. Vzdušje je popestril DJ Mattias, pomagali pa so mu vzpodbudni kriki in aplavz obiskovalcev.

Na začetku se je na odru gnetlo skejterjev, kar nekaj jih je bilo tudi iz Madžarske, Srbije, Avstrije, Hrvaške, Slovaške in drugod. Njihovo predstavo sta komentirala in ocenjevala Luka Pen in Iztok Šumatič (Ico), ki sta se za vsak trik odločila, ali si je prislužil kaj denarja in koliko. Za uspešno izveden obrat, slide ali kaj podobnega si je lahko skejter prislužil vse tja do 50 ali celo 100 evrov.

Motivacije ni manjkalo, manjkalo pa ni niti norih akcij, uspešnih in manj uspešnih trikov, trde volje, trme ter seveda navdušenja gledalcev. Nekaj tekmovalcev je Štuk zapustilo z zlomljenimi rolkami in manjšimi poškodbami, večina pa z nasmehom na obrazu in popolnoma prepoteno majico.

Sk8 park je ponudil atraktivne, nore trike. |
Glavne zvezde večera je bila hrvaška rock zasedba Prljavo Kazalište. |
Obiskovalci so tudi  uživali. |
Do jutra je glasbo vrtel Mike Vale. |

   

  Zvečer pa nekaj za vse starosti

  Večerni del je tokrat poskrbel za vse starosti. Prvi je oder zavzel Vlado Kreslin s svojo črno kitaro, odpel Še je čas in počakal Tisoč let, da se je UŠC Leona Štuklja od višine zvrtelo. Preden se je obiskovalcem predstavil naslednji band, je KMŠ izvedel prvo nagradno igro, vse navzoče pa je pozdravil tudi predsednik kluba, Tim Gumilar.

  Sledil je vrhunec večera in Prljavo Kazalište, ki je na noge dvignilo celo dvorano. Legende hrvaškega rocka so nam odpele nekaj svojih najboljših hitov: Ne zovi, mama doktora, Kiše Jesenje, Mi plešemo … Čeprav dvorana ni bila nabito polna, pa je zaradi Prljavega Kazališta zvenelo kot da je. Pred zadnjim gostom je potekala še razglasitev zmagovalca špricertona, katerega izkupiček gre letos 7-letnemu Marku s cerebralno paralizo. Laskavi naziv zmagovalca so v družbi vin Gaube in Valdbuher prejela vina Doppler.

  Tudi letos so bile jutranje ure Ftrgatve elektronsko obarvane, saj je do približno štirih zjutraj glasbo vrtel odličen Mike Vale. Poskrbel je za mlajšo generacijo in vse, ki jih topla postelja še ni mikala, imeli pa so še dovolj energije za plesanje.

   

   

  https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUrška KUR
  https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Nejc VEHOVEC
  https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGMiha HORVAT

  Oceni članek

  Hvala!

  User Rating: Be the first one !

  Sorodni članki

  Back to top button