GlasbaScena

Šourock 2022: na Štuku tokrat vse od heavy metala do psihadelične mineštre

Za nami je že drugi večer 19. Šourocka. Na Štuku so se tokrat predstavile skupine One cupcake away, Pižoni, Patroni, Mojstri pasivne agresije in Life on display. Lahko smo zaplesali na funky ritme, headbangali z metalci in si privoščili nekaj okusne psihadelične mineštre.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Šourock (@sourock.natecaj)

Za nami je že drug večer letošnjega Šourocka. Glasbeni natečaj za dijaške in študentske glasbene skupine, ki je nekoč potekal spomladi, zdaj pa je že pristno jesenski, letos spet poteka v živo. Tako se je obiskovalcem Štukovega odra preteklo sredo že predstavilo prvih pet skupin Šourocka 2022. To so bile Cener, Smetnaki, Final page, White blackout in Jaja Bojz.

Šourock pa se seveda veselo nadaljuje

Včeraj je Štuk napolnilo naslednjih pet skupin, ki se poteguje za nagrado v vrednosti tisoč evrov, več koncertov in s tem začetek (ali utrditev) glasbene poti.

Kot prvi po vrsti so nastopili Mojstri pasivne agresije, simpatičen trio iz Savinjske doline. Drugi Šourockov večer so otvorili s kombinacijo rocka in punka, kljub “minimalističnem arzenalu” (igrajo samo bobne, bas in kitaro) pa se je po dvorani razlegal masiven zvok, ki je že simpatiziral s funkom.

Štuk, koncert, Mojstri pasivne agresije
Večer je otvorila trojica iz Savinjske doline, Mojstri pasivne agresije.

Z drugimi nastopajočimi, Patroni, smo se preselili nekoliko bližje Mariboru, v Oplotnico. Petčlanski rockerji so na Šourocku tokrat nastopili drugič, pred kratkim pa so izdali tudi svojo tretjo avtorsko skladbo.

Šourock, koncert, Štuk, Patroni
Patroni: iz Oplotnice direktno na Štukov oder.

S tretjo skupino, Pižoni, so na oder stopili tudi prvi ženski zvoki Šourocka 2022. Ob zvokih šestčlanske zasedbe, ki prihaja iz cele Slovenije, je občinstvo dodobra zazibalo boke in se prepustilo funky ritmom.

Šourock, koncert, Štuk, Pižoni
Pižoni so šestčlanska zasedba, ki se je našla iz vseh koncev Slovenije.

Sledil je najbolj šarf nastop večera, zasavski mladeniči Life on Display. Četverica je Štukovo dvorano zatresla s heavy metalom, pred kratkim pa so sicer posneli tudi prvi album s petimi avtorskimi komadi.

Šourock, koncert, Štuk, Life on display
Kaj je dober koncert brez malce headbanganja?

Z zadnjimi nastopajočimi večera pa smo zaplavali v vode pripovedno-plesnega psihadeličnega rock’n’rolla ali po domače, psihadelične mineštre. Iz Obale so se prišli pokazat One cupcake away, ki jih je v glasbo povezalo prijateljstvo. Energični Primorci so tako udarno zaključili drug večer predizborov in nas pripravili na vse, kar še prihaja …

Šourock, Štuk, koncert
Fantje iz Primorske so poskrbeli za odličen zaključek drugega večera.

Naslednjo sredo smo spet skupaj!

Naslednjo sredo, 21. septembra, na Štuku sledi še zadnji izmed treh večerov Šourocka 2022. Takrat bo nastopila peterica preostalih skupin: Free the mouse, Lesni štromi, Pamži, D’chymnyz in The crossroads.

Temu bo sledilo veliko odločanje komisije, ki bo ob tem upoštevala tudi glas ljudstva – na vseh večerih je namreč mogoče glasovati za najljubšega nastopajočega. Skupine, ki so in še bodo pustile največji vtis, se bodo nato predstavile na velikem finalnem večeru 19. oktobra, ko bo podeljen naziv Bend Šourocka 2022. Kdo bo nasledil naše lanske retro anorakarje Jet Black Diamonds? Se vidimo na Štuku.

Sara VOCOVNIK
Patrik KOCIPER
ikona snemalec Nejc VEHOVEC

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button