Priložnosti

Postani ambasador mladinskega dialoga Evropske unije

Postani ambasador EU mladinskega dialoga, sodeluj v posvetovanjih mladih z oblikovalci politik in drugimi odločevalci, prispevaj k prepoznavnosti tega evropskega mehanizma (zlasti na družabnih omrežjih), in se udeleži Evropskih mladinskih konferenc (24. – 26. januar 2022 – Francija; poletje 2022 – Češka; začetek 2023 – Švedska)!

Iščejo eno ali dve mladi osebi (18-30 let), ki bi v naslednjih 18 mesecih postala ambasadorja 9. cikla EU mladinskega dialoga. Mladinski dialog je evropski mehanizem, ki omogoča skupno razmišljanje in posvetovanje med mladimi in odločevalci o mladinskih politikah na lokalni, regionalni in evropski ravni. Poteka v 18-mesečnih ciklih, ki sovpadajo z predsedovanji držav Svetu EU, tema 9. cikla pa bo Skupaj za trajnostno in vključujočo Evropo.

Več o mladinskem dialogu si lahko prebereš tukaj.

Od ambasadorjev EU mladinskega dialoga se pričakuje, da:

  • se bodo udeležili vseh treh Evropskih mladinskih konferenc 9. cikla (24. – 26. januar 2022 – Francija; poletje 2022 – Češka; začetek 2023 – Švedska) ter pripravljalnega sestanka v Sloveniji pred vsako konferenco.
  • se bodo po svojih zmožnostih udeleževali nacionalnih in regionalnih posvetov med mladimi in odločevalci (v 18 mesecih bo organiziranih okoli 10).
  • da bodo izkušnje o svoji udeležbi na evropskih konferencah in slovenskih posvetih ter znanje o poteku 9. cikla delili na relevantnih družabnih omrežjih projekta (Facebook, TikTok).
  • bodo o svojih aktivnostih poročali na sestankih Nacionalne delovne skupine za mladinski dialog (NDS), ki jo sestavljajo predstavniki mladih, mladinskih organizacij in ministrstev, ki potekajo vsake nekaj mesecev.

Ambasadorji bodo imeli krite potne stroške na vse slovenske dogodke ter krite potne stroške in bivanje na Evropskih mladinskih konferencah.

Prijaviš se tako, da do 9. decembra izpolniš prijavnico.

Za več informacij kontaktiraj Mladinski svet Slovenije na e-poštnem naslovu sara.sirnik@mss.si ali telefonski številki 041/312-450 (Sara).

MSS
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button