Izobraževanje

Izrazi se!

Vabljeni k vpisu v šolo igre

Univerzitetna knjižnica Maribor in MKC Maribor vabita k vpisu v šolo igre, sproščenega nastopa in pozitivne komunikacije – IZRAZI.SE.

Namen šole igre, ki poteka uspešno že peto leto, je omogočiti udeležencem, da bodo s pomočjo treninga igre (enkrat tedensko) raziskovali svoje potenciale na področju izražanja čustev, psihičnih stanj in zavedanja omejujočih predsodkov o sebi ter v interakciji s soustvarjalci ustvarili njim lasten izraz odnosa do sebe in okolice.

V šolo so vabljeni tudi tisti, ki si želijo zgolj znebiti se strahu pred javnim nastopanjem (glasbeniki, učitelji, vodstveni delavci, predavatelji …) in jasnim posredovanjem svojih misli ter čustev ali izboljšali komunikacijo z drugimi ljudmi.

Šola poteka ob ponedeljkih in torkih

Cilj šole je ustvariti pogoje, v katerih bodo njeni udeleženci mogli sistematično razvijati svojo igralsko ustvarjalnost na način, ki zahteva njihovo iskrenost, pogum in predanost. Prek treninga igre bodo dosegli usklajeno delovanje obeh možganskih polovic in s tem danes prepotrebno občutljivost do sveta okrog nas. Omenjene vrednote so tudi temelj današnjega »renesančnega« človeka, ne le takšnega, kot ga je sanjal in živel Leonardo da Vinci.

Potencialni dolgoročni cilj projekta je Gledališče IZRAZI.SE, ki je navzven skromno in preprosto (brez velikih scenografij), navznoter pa bogato (po domišljiji, iskrenosti, pogumno izraženi misli ter pristni emociji).

Kdo je izvajalec?

Igralec Iztok Bevk.

Kje in kdaj bo potekala šola?

MKC Maribor (Ob železnici 16): vsak ponedeljek od 18.00 do 19.30 (začetna skupina) Univerzitetna knjižnica Maribor (Gospejna ulica 10): vsak torek od 17.00 do 19.00 (nadaljevalna skupina).

Za več informacij klikni tukaj.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUM
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button