IzobraževanjePriložnosti

Sodeluj v raziskavi Campus International 2022 o izkušnjah med študijem

Nacionalna agencija CMEPIUS v študijskem letu 2022/23 izvaja študijo o osebnem razvoju in mednarodnem vidiku študija. V sodelovanju z FernUniversität v Hagnu (Nemčija) so nedavno začeli evropski raziskovalni projekt Campus International 2022, na katerega vas vljudno vabijo.

Kaj je cilj raziskave?

Z raziskavo Campus International 2022 želijo ugotoviti, kako se mladi odrasli osebnostno razvijajo skozi izkušnje, ki jih pridobijo med študijem. Poseben poudarek je na izkušnjah študijem v tujini oz. mednarodnim vidikom študija, se pravi med mobilnostjo oz. študijem v tujini.

Kdo lahko sodeluje v raziskavi?

Sodelujete lahko študenti in študentke, ki živite in študirate v Sloveniji v času trajanja te raziskave oz. če ste že prejeli e-vabilo k sodelovanju. Načrtovano bivanje v tujini (virtualno ali fizično) ni pogoj za udeležbo. Iščejo tudi udeležence in udeleženke, ki med študijem ne načrtujejo bivanja oz. študija v tujini oz. so še neodločeni glede tega.

Raziskava se izvaja zgolj zaradi znanstvenega interesa in je popolnoma anonimna.

Kako lahko sodelujem v študiji?

Sodelujete lahko tako, da odprete povezavo do prvega dela vprašalnika in se v študijo prijavite tako, da izpolnite kratek prijavni obrazec na tej povezavi.

V naslednjih mesecih ti bodo nato poslali še dva vprašalnika. Vprašalniki so na voljo v slovenščini in tudi angleščini. Udeleženci in udeleženke, ki boste izpolnili oba dela vprašalnika, lahko prejmete personalizirano povratno informacijo s posameznimi ocenami nekaterih rezultatov raziskave, če bi tako želeli.

Da bo raziskava Campus International 2022 uspešna potrebujejo veliko povratnih informacij s strani študentov in študentk, zato ti bodo hvaležni, če boš vabilo s povezavo posredoval čim več kolegom in kolegicam. Deli informacijo tudi na spletnih omrežjih FB, IG, TikTok, YouTube ali LinkedIn.

Za vprašanja se lahko obrneš na erasmusplus-ka1@cmepius.si.

ŠOS
ŠOS

Sorodni članki

Back to top button