FotoIzobraževanjeVideo

“Slovenci, ki spreminjajo svet” so pokazali, kako do uspeha

Štukovo dvorano so napolnili mladi, ki so prišli poslušat zgodbe uspešnih Slovenk. O svoji poti do uspeha so spregovorile "Slovenke, ki spreminjajo svet": Tanja Kocman, Katja Grudnik in Tanja Skaza.

Predavanje “Slovenci, ki spreminjajo svet“, se je sicer izkazalo bolj za “Slovenke, ki spreminjajo svet”, saj so bile vse 3 predavateljice uspešne Slovenke. O svoji poti do uspeha so spregovorile radijska voditeljica Tanja Kocman, instagramerka Katja Grudnik in podjetnica Tanja Skaza. Pokrita so bila različna profesionalna področja, so pa bila vsa predavanja tudi motivacijska.

Prisrčne, vesele in nasmejane

Tako sta govornice naznanili Pia in Nomi iz ŠOUM-ovega oddelka za univerzitetno politiko in izobraževanje, ki je dogodek organiziral. Najprej je svojo pot do uspeha opisala Tanja Kocman. Kot je značilno za znano radijsko voditeljico iz Hitradia Center, je svoj govor pospremila z različnimi zabavnimi komentarji, tako da je bila ob njenem govoru publika tako motivirana kot nasmejana. Opisala je, kako je začela delo na radijskih postajah in dodala, da “za prijat’le in diplomo si je treba čas vzet’ “. Povedala je, da je odgovornemu uredniku Hitradia Center poslala ogromno enakih emailov, prav tako je emaile pošiljala na vse druge radijske postaje, saj je vedela, kaj želi. Od nje smo se naučili, da če imamo cilj, ne smemo nikoli obupati.

Zmoreš vse, kar si zastaviš

Nato je mlade nagovorila Katja Grudnik, študentka prava, inštruktorica zumbe in pisateljica znanega bloga Viva la vida. Med drugim je povedala, da se je veliko ljudi iz nje norčevalo, toda ni se dala in ji sedaj ni žal, da je pri blogu vztrajala. Njeno prvo delo je bilo v skladišču z deklariranjem margarin, danes pa ima na Instagramu skoraj 18.000 sledilcev. Študente je spodbudila, da morajo izkoristiti vsako priložnost, ki jo dobijo, ker “v nobenem delu ni sramote”. Ona nas je naučila, da moramo izkoristiti vsako priložnost, saj nam bo vse nekega dne koristilo.

pot do uspeha, kako uspeti, motivacija, motivacija za študente, motivacija študentom, uspešnost, uspešni slovenci, uspešne slovenke, motivacijsko predavanje, tanja kocman, katja grudnik, tanja skaza, štuk, šoum, nikoli obupati, zmoreš vse, viva la vida, instagram, influencer, slediti srcu, pozitivne misli, izkoristiti vsako priložnost | ŠOUM je s strani sponzorjev poskrbel tudi za vrečko presenečenja za udeležence.
pot do uspeha, kako uspeti, motivacija, motivacija za študente, motivacija študentom, uspešnost, uspešni slovenci, uspešne slovenke, motivacijsko predavanje, tanja kocman, katja grudnik, tanja skaza, štuk, šoum, nikoli obupati, zmoreš vse, viva la vida, instagram, influencer, slediti srcu, pozitivne misli, izkoristiti vsako priložnost | Prva je mlade nagovorila Tanja Kocman.
pot do uspeha, kako uspeti, motivacija, motivacija za študente, motivacija študentom, uspešnost, uspešni slovenci, uspešne slovenke, motivacijsko predavanje, tanja kocman, katja grudnik, tanja skaza, štuk, šoum, nikoli obupati, zmoreš vse, viva la vida, instagram, influencer, slediti srcu, pozitivne misli, izkoristiti vsako priložnost | Med “Slovenci, ki spreminjajo svet”, je tudi znana blogerka, Katja Grudnik.
pot do uspeha, kako uspeti, motivacija, motivacija za študente, motivacija študentom, uspešnost, uspešni slovenci, uspešne slovenke, motivacijsko predavanje, tanja kocman, katja grudnik, tanja skaza, štuk, šoum, nikoli obupati, zmoreš vse, viva la vida, instagram, influencer, slediti srcu, pozitivne misli, izkoristiti vsako priložnost | Prijeten večer je zaključila uspešna podjetnica, Tanja Skaza.
| Udeleženci so Štukovo dvorano zapustili z nasmehi na obrazu.

  Pozitivno vzdušje se je nadaljevalo tudi pri zadnji govornici, eni izmed najbolj uspešnih podjetnic v Sloveniji, Tanji Skaza. Mlade je predvsem spodbudila k temu, da sanjajo in k sanjam dodajo cilje. Poudarila je, da v življenju ni problemov, ampak samo izzivi, ki nam pomagajo rasti. Pomembno je samo to, kako o svetu razmišljamo. Od nje smo se naučili, da moramo slediti srcu. Delo s srcem je namreč najbolj uspešno, denar pa je samo posledica dobrih odločitev.

  Tanja Skaza je udeležence ob koncu spravila še v posebej dobro voljo, saj jim je zadala dve nalogi: sosedom so morali povedati 5 lepih stavkov, nato pa še 5 lepih stvari o sebi. Komentirala je, da smo neprestano obdani z negativnimi informacijami in da si moramo vzeti 5 minut za pozitivne misli. Dvorana je naenkrat postala zelo glasna in vsi udeleženci so se domov odpravili z velikimi nasmeški.

   

  Mojca KUPČIČ
  Patrik KOCIPER
  ikona snemalec Boris OČKERL

   

  Mojca Kupčič

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button