IzobraževanjeNovice

Univerza v Ljubljani kmalu z novo grafično podobo

Senat Univerze v Ljubljani (UL) je na torkovi seji potrdil idejno rešitev nove celostne grafične podobe univerze in njenih članic. Na seji so sprejeli še nekaj odločitev, med drugim so potrdili prejemnike priznanj UL, nekatere manjše spremembe študijskih programov ter spremembe in čistopis pravilnika o podeljevanju Prešernovih nagrad.

Nova podoba prihaja 1. januarja prihodnje leto

Nova celostna grafična podoba deluje kot nadaljevanje prejšnje identitete. Ohranja povezanost s pročeljem stavbe Deželnega dvorca, sedežem in simbolom Univerze v Ljubljani. Obenem je novi logotip v primerjavi s starim znakom izrazito bolj viden in čitljiv, so po torkovi seji sporočili z ljubljanske univerze.

“Znak Deželnega dvorca s svojo odprtostjo ponazarja pozitiven element, saj komunicira razvoj v prihodnosti. Nova sistemska rešitev upošteva organizacijsko razvejanost UL, s svojo modularno zgradbo pa nudi zadosti odprto sistemsko rešitev za kasnejše dodajanje novih entitet,” so navedli v sporočilu za javnost.

Ob tem so dodali, da se bo nova celostna grafična podoba Univerze v Ljubljani pričela uporabljati predvidoma s 1. januarjem prihodnje leto, sprva v digitalnih okoljih, nato pa še v vseh ostalih oblikah in kanalih.

Študentom bodo na voljo nove obštudijske dejavnosti

Na torkovi seji senata so njeni člani sicer sprejeli še nekaj odločitev. Med drugim so sprejeli učne načrte več kreditno ovrednotenih obštudijskih dejavnosti, in sicer dejavnosti upravna svetovalnica, italijanski jezik v poslovnem okolju 2, nemški jezik v poslovnem okolju 2, analiza doseganja okoljskih, družbenih in upravljavskih ciljev v podjetjih, krožno gospodarstvo, digitalne kompetence, psihosocialno in fizično ravnovesje ter razvoj veščin za učinkovito delo.

Kot navajajo na univerzi, bodo dejavnosti na voljo vsem študentkam in študentom UL, obravnavajo pa vsebine, ki zajemajo 10 ključnih kompetenc 2025, osem ključnih kompetenc vseživljenjskega učenja in vsebine, usmerjene v trajnostni razvoj.

STA
UL

Sorodni članki

Back to top button