Izobraževanje

Pahor na sestanku s ŠOS za nadaljevanje konstruktivnega dialoga

Predsednik republike Borut Pahor je na njihovo željo sprejel predstavnike Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), ki so ga seznanili s socialnim položajem mladih. Kot je prek Twitterja sporočil po srečanju, se bo pri pristojnih zavzel za nadaljevanje konstruktivnega dialoga, ki ga mladi pogrešajo. V ŠOS so s sestankom zelo zadovoljni

“Zelo smo zadovoljni s sestankom. Predsednik republike nas je poslušal, za kar si je vzel kar nekaj časa. Pojasnili smo mu vse tegobe, ki pestijo študente, razume nas. Zavzel se je, da bi z vlado čim prej dobili konstruktivne rešitve, ki bi bile boljše za študente,” je za STA po sestanku povedal predsednik ŠOS Klemen Peran. Dodal je, da jim je Borut Pahor obljubil, da bo poskušal vplivati na vlado, da s študenti začne bolj konstruktiven dialog.

Na sestanku so predstavniki ŠOS predstavili predvsem problematike študentov, ki jih je epidemija covida-19 najbolj prizadela. To so študenti, ki so prej delali preko študentske napotnice, pa so izgubili delo, študenti z raznimi psihičnimi težavami, študenti invalidi, študenti starši in podobni. Ob tem so Pahorju po Peranovih besedah tudi podrobneje razložili najtežje primere. Predstavili so mu še nekatere predloge za izboljšanje položaja študentov.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button