IzobraževanjePriložnosti

Poletna šola: kaj poleti za osnovnošolce, dijake in študente pripravlja UM?

Poletje je že v polnem zagonu, z njim pa tudi počitnice za osnovnošolce in dijake. Da ti med počitnicami ne bo dolgčas, so na Univerzi v Mariboru (UM) pripravili kar nekaj poletnih šol. Med različnimi možnostmi pa lahko izbirate tudi študenti. Preveri, česa vse se lahko udeležiš.

Poglobi svoje tehnološko znanje

Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko že tradicionalno organizirajo počitniške šole za osnovnošolce in dijake. Za vsakega se najde poletna šola po njegovem okusu. Izbiraš lahko med:

Poletno šolo organizira tudi Fakulteta za strojništvo, ki od 23. do 28. avgusta vabi s 6 različnimi tematskimi sklopi. Dijaki in osnovnošolci se bodo lahko naučili nekaj o recikliranju, tekstilu, matematiki, digitalni proizvodnji, letalskem modularstvu, podnebnih spremembah in mobilnih telefonih. Prijaviš se lahko na vsako delavnico posebej. Program in podrobnejše informacije o dogodku Poletna šola 2022 na FS najdeš tukaj.

Letos poletne šole tudi za študente

V sklopu novega Erasmus+ programa (2021-2027) je kot alternativa mobilnosti študentov nastal BIP (Blended Intensive Programmes). V sklopu programa BIP bodo avgusta in septembra na fakultetah potekale poletne šole s petimi različnimi moduli. Vse poletne šole bodo v angleščini.

Za študente UM so brezplačne, prinašajo pa tudi ECTS točke. Na voljo so:

Filozofska fakulteta sicer ne organizira svoje poletne šole, kljub temu pa študente vabi na tri mednarodne poletne šole. Izbiraš lahko med poletnimi šolami v Luksemburgu, Gradcu ali na Hrvaškem. Najdeš jih tukaj.

Uredništvo DOSTOP.si
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button