Življenjski slog

Vse, kar moraš vedeti o bež zastavicah

Vsi smo že slišali za zelene in rdeče zastavice - pozitivne ali negativne znake nekoga, ki bi bil primeren partner. Zdaj se na internetu pojavlja nova, in sicer bež zastavica. Tukaj je vse, kar moraš vedeti o njej.

Tisoče uporabnikov je delilo videoposnetke na TikToku o bež zastavicah svojih partnerjev, ki so skupaj prejeli več kot 570 milijonov ogledov. Kaj točno pomeni biti bež zastavica?

Nov izraz v zmenkovanju

Bež zastavica je nov izraz žargona za zmenke. Po Urban Dictionaryju bež zastavica ni kaj dobrega ali slabega, ampak te zgolj za trenutek ustavi, ko jo opaziš, potem pa samo nadaljuješ. Je nekaj čudnega, kar prevzame tvojo pozornost.

Številni uporabniki družbenih omrežij so opazili, da že dolgo uporabljajo izraz “rumena zastavica” za opis zmenka, ki ni negativen ali pozitiven. Vendar je pri opredelitvi bež zastavice zaznano še “čudno” vedenje. Bež zastavica se nanaša na neškodljivo in čudno vedenje ter je v bistvu le še en izraz za čudaškost.

bež zastavice, par, ljubezen, zmenjarjenje
Uporabnik na Twitterju je zapisal, da so bež zastavice najzelenjše, najbolj izjemno zdrave in neverjetne zastavice, kar jih je kdaj videl v življenju.

Primeri bež zastavic

Eden od primerov, ki je pomagal komentatorju razumeti, kaj je bež zastavica, prihaja od TikTokerke @cat.elizabeth. V videoposnetku pojasnjuje: “Bež zastavica mojega fanta je, da nastavi časovnike namesto alarmov. Polnoč je in mora vstati ob šestih? Nastavi 6-urni časovnik.” Neškodljivo? Da. Ampak tudi izjemno banalno in nekoliko nenavadno.

Ali se bež zastavice lahko uporabljajo tudi za ljudi zunaj zmenkov?

Ko izraz pridobiva na priljubljenosti na spletu, so ga uporabniki začeli uporabljati tudi izven področja zmenkov. Uporabnik TikToka @dumplingkingdom pravi, da je bež zastavica njegove mačke to, da ostane mirna v avtu le, če ji prepeva himno. Poleg tega je TikTokerka @bryana_ashley bež zastavico pripisala svoji najboljši prijateljici in tako opisuje njeno nagnjenost k prenehanju odzivanja in odpiranja sporočil za neko obdobje.

bež zastavice, ljubezen, zmenkarjenje, partner, srce
Bež zastavice so preplavile internet. BuzzFeed je celo pripravil kvize, da bi prepoznali lastne bež zastavice.

Lahko bež zastavica predstavlja rdečo ali zeleno zastavico za nekoga drugega?

Bež zastavice – tako kot rdeče, zelene in rumene – so subjektivne. Poleg tega se lahko s pridobivanjem priljubljenosti izraz morda zamegli. Številni uporabniki družbenih omrežij so opredelili neko vedenje kot “bež zastavico”, drugi pa so ga označili kot rdečo ali zeleno zastavico.

Na primer, ko je ena uporabnica naredila video, v katerem je rekla, da je bež zastavica njenega fanta “to, da postane nestrpen v restavracijah in pomaga natakarici prinesti krožnike na našo mizo”, je nekdo drug na Twitterju delil s podnapisom “Dekle, to ni bež zastavica, to ni niti rdeča zastavica, to je zračna sirena.”

DOSTOP.si / RK
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button