Življenjski slog

Kje se skriva tvoje tretje oko in kako ga lahko odpreš?

Čakra tretjega očesa, ki se nahaja med obrvmi, je ena najpomembnejših točk moči človeškega duha. Po tantrični tradiciji je tretje oko lahko blokirano zaradi naše jeze, strahu ali dvomov, takrat pa situacije le redko vidimo, kot so, in se težko vrnemo na točko duševnega blagostanja. To je pa le eden izmed razlogov, zakaj moramo negovati naše tretje oko.

Čakra tretjega očesa je okno v našo podzavestno dušo. Potrebujemo jo predvsem za sprejemanje odločitev, ki temeljijo na naših čustvenih ali notranjih občutkih. Lahko bi rekli, da je tretje oko nekakšno orodje intuicije. In ko je zaprto, naša intuicija preprosto ne deluje dobro.

Kaj točno je tretje oko?

Tretje oko je čakra, ki se nahaja na sredini čela med obrvmi. Povezano je z intuicijo, sposobnostjo razumevanja in mističnostjo. Je šesta od sedmih čaker – energijskih centrov, ki nadzorujejo naše fizično telo, um in duha. Pomagajo nam pri povezovanju z energijo vesolja in doseganju višje zavesti ter razsvetljenja.

srce, tretje oko, cvetje
Odprtje tretjega očesa odpre našo zmožnost razumevanja sebe in zunanjega sveta.

Kaj se zgodi, ko odpremo tretje oko?

Tretje oko nam lahko pomaga doživeti razsvetljenje. To pomeni, da prejmemo neko znanje – a ne samo iz vesolja, temveč tudi iz podzavesti svojega srca in duše. Takrat lahko začnemo razumeti stvari, o katerih se nam prej ni niti sanjalo. Odprtje tretjega očesa pa nam prav tako pove, če smo na pravi poti, in omogoči, da nadaljnje odločitve sprejemamo na podlagi intuicije in čustev.

In kaj, če oko ostaja zaprto?

Čakra tretjega očesa večine ljudi je v resnici zaprta. To se zgodi, ker ne čistimo svojih čaker, recimo z meditacijo, solnimi kopelmi ali kristaloterapijo. Zaradi tega se lahko počutimo izčrpane, zdi se nam, da imamo v glavi nekakšno meglo, prav tako pa ostajajo zakrita naša čustva in instinkti.

tretje oko
Ko je naše tretje oko zaprto, težko sprejemamo odločitve.

Kako lahko ukrepamo in zasijemo v vsej svoji svetlobi?

Za odpiranje tretjega očesa obstaja več tehnik. Tukaj je nekaj predlogov, ki jih lahko narediš kar doma:

  • Vodi dnevnik sanj: naša podzavest resnične občutke pogosto izraža, medtem ko spimo. Zato je pomembno, da ob jutrih vodimo dnevnik sanj, ki nam lahko pomaga pri razumevanju vsakodnevnih občutenj in situacij.
  • Meditiraj: svoje duhovne vodnike prosi za več intuicije in boljšo zmožnost razumevanja. Več, kot boš meditiral, močnejši bosta.
  • Uporabi kristale: pri odpiranju tretjega očesa si lahko pomagaš tudi s kristali. Ko ležiš, na tretje oko preprosto postavi ametist. Že stoletja cenjen vijoličast kamen bo pomagal sprostiti zastalo energijo in jo nadomestil s pozitivnimi vibracijami.

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button