KulskoŽivljenjski slog

Modne napake, ki si jih ne smeš privoščiti

Vsakemu se kdaj zgodi, da dom zapusti, ne da bi izgledal kot iz škatlice. Katere pa so tiste malenkosti, na katere moraš biti zares pozoren? Predvsem v primeru, ko se pripravljaš na razgovor za službo ali zmenek, saj je takrat še posebej pomembno, kakšen prvi vtis ustvariš s svojim zunanjim videzom.

Ko se pripravljaš na kaj pomembnega, moraš biti pozoren na določene modne napake. Nič pa ne škodi, če za svoj zunanji videz dodatno poskrbiš tudi na “običajne” dni. V svetu, ki bolj kot kadarkoli ocenjuje po videzu, dandanes še zmeraj velja, da obleka naredi človeka..

Sprana oblačila

Izogibati se moraš nošenju spranih oblačil, saj ta dajejo vtis neurejenosti. Pri tem je pomembno, da si pozoren na ustrezno pranje in skrb za oblačila. Upoštevaj navodila, zapisana na etiketah artiklov in oblačila ločuj po barvah. Ne pozabi, da moraš bele stvari prati ločeno od barvnih. Prav tako pa je bolje, če z belimi kosi ne pereš belih brisač ali posteljnine, saj le-te na ostalih oblačilih puščajo majhne koščke.

Tudi za črna oblačila moraš posebej skrbeti, če ne želiš, da bi se razbarvala in postala modrikasta. Za ohranjanje barve je dobra uporaba kratkega pralnega cikla s hladno vodo. Kose peri narobe obrnjene.

moda, oblačila, modne zapovedi, čevlji, obutev
Pri pranju oblačil je pomembno vse od faze pranja do obešanja.

Elastika za lase ni zapestnica

Elastika za lase kot modni dodatek na roki ni primerna za ustvarjanje urejenega videza. Pred pomembnim srečanjem poskrbi, da elastiko pospraviš v torbico, kjer ti bo na voljo, ko jo boš potrebovala.

Okrušen lak za nohte

Roke so ogledalo človeka. Če uporabljaš lak za nohte, bodi pozorna, kdaj bo okrušen in lak popravi ali ga odstrani. Naravni videz nohtov je definitivno boljši kot okrušen lak, ki daje videz neurejenosti. Če ti je nenehno urejanje nohtov odveč, lahko uporabiš tudi prozorni lak, ki bo tvojim nohtom dal sijaj, hkrati pa se na njih ne bo opazila vsaka napaka.

Prevelika ali premajhna obutev

Četudi v trgovini najdeš čevlje po svojem okusu, jih ne kupi, če ti niso povsem prav. Preveliki ali premajhni čevlji se hitreje obrabijo in izgledajo neurejeno.

Zmečkana oblačila

Ko likaš, bodi posebej pozoren na dele ob ovratniku in gumbih. To so področja, ki jih ostali hitro opazijo. Bombažne srajce in bluze še vlažne vzemi iz sušilnega stroja in jih zlikaj pri visoki temperaturi. Začni z ovratnikom, ki ga polikaj na obeh straneh. Če se naredijo kakšne gubice, jih zlikaj proti delu, kjer se ovratnik spaja s preostankom oblačila. Likanja rokavov se loti tako, da odpreš gumbe in z likalnikom slediš šivu rokava.

moda, oblačila, modne zapovedi, čevlji, obutev
Poskrbi, da bodo oblačila primerno zlikana.

Tudi likanju drugih oblačil posvečaj isto stopnjo pozornosti. Likanje pa ni potrebno v primeru lanenih oblačil in mnogih kosov iz umetnih vlaken, ki se ne mečkajo.

Pazi tudi na te modne napake …

Pozoren bodi tudi na “mucke” in živalske dlake, ki so opazne predvsem na temnih oblačilih. Pazi na morebitne luknje v kosih in poskrbi, da bodo tvoja oblačila primerne velikosti. Poskrbi tudi za to, da ti bo v tvoji opravi udobno, saj nenehno popravljanje oblačil preusmerja pozornost sogovorcev.

 

DOSTOP.si / SV
 Unsplash

Sorodni članki

Back to top button