Izobraževanje

Pomembni datumi: vpis za 2022/2023 in spletni informativni dnevi

Tudi letos bo epidemija vplivala na izvedbo informativnih dnevov, ki bodo 11. in 12. februarja 2022 potekali na daljavo. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pa je objavilo tudi Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe 2022/23.

Objavljeno je število vpisnih mest za dodiplomske in enovite magistrske programe

Na spletni strani eVŠ je objavljen Razpis za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe 2022/23. Prvi prijavni rok za vpis v 1. letnik za Slovence in državljane držav članic Evropske unije ter Slovence brez slovenskega državljanstva bo potekal od 15. februarja do 18. marca 2022. Drugi prijavni rok bo odprt od 19. do 23. avgusta 2022, nato pa sledi še rok za zapolnitev prostih vpisnih mest: od 22. do 23. septembra 2022.

Kako se lahko prijaviš? Prijaviš se preko portala eVŠ. V prvem prijavnem roku lahko oddaš eno prijavo, v kateri izbereš po prednostnem vrstnem redu največ tri študijske programe. V drugem prijavnem roku lahko prav tako oddaš eno prijavo, v kateri izbereš po prednostnem vrstnem redu največ tri študijske programe.  Drugo prijavo lahko oddaš, če:

  • se nisi prijavil v prvem prijavnem roku ali
  • se nisi uvrstil v nobenega od v prvi prijavi naštetih študijskih programov ali
  • se nisi vpisal v študijski program, v katerega si bil sprejet v prvem prijavnem roku, oziroma so se iz tega študijskega programa izpisal do vključno 17. 8. 2021.

Na rok za zapolnitev še prostih vpisnih mest se lahko na še prosta vpisna mesta prijaviš, če:

  • se nisi prijavil v prvem ali drugem prijavnem roku,
  • si oddal prvo ali drugo prijavo in se v izbirnem postopku tekočega leta nisi uvrstil v nobenega od v prijavi naštetih študijskih programov in
  • si sprejet v prvem ali drugem prijavnem roku v študijski program, ki se ne bo izvajal

informativni 2022, ŠOUM

Informativni dnevi bodo potekali preko spleta

Te zanima študij na Univerzi v Mariboru? Tudi letos te fakultete vabijo na informativna dneva, ki bosta potekalav petek in soboto, 11. in 12. februarja 2022. Urniki ostajajo isti: v petek boš lahko spremljal predstavitev študijskega programa ob 9. ali 15. uri, v soboto pa ob 9. uri. Fakultete bodo svoje programe predstavile preko orodja MS Teams, za podrobnejše informacije pa pobrskaj po spletni strani izbrane fakultete.

Za dodatne informacije o študiju na UM lahko obiščeš portal Moja UM, mnogo informacij pa ti ponuja tudi Študentska organizacija Univerze v Mariboru. Na njihovi spletni strani najdeš odgovore na vsa vprašanja, ki se ti porajajo o življenju študenta v štajerski prestolnici.

Informacije o informativnih dnevih na drugih univerzah, pa najdeš na tej povezavi.

UM, eVŠ
ŠOUM, arhiv DOSTOP.si

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button