KulskoPotovanje

Potovanja po Sloveniji med najvarnejšimi

Slovenija se uvršča med sedem najvarnejših držav, po katerih lahko potuješ.

Slovenija se ob Danski, Finski, Norveški, Švici in Islandiji in Luksemburgu uvršča med za potovanja najvarnejše države, je mogoče razbrati iz zemljevida tveganj na potovanjih 2019, so sta ga objavili organizaciji International SOS in Control Risks.

Zemljevid razvršča države glede na tveganje, ki popotnike čaka v določenem delu sveta. Za sedem najvarnejših velja, da je to tveganje neznatno. V preostalem delu Zahodne Evrope, vključno z Veliko Britanijo, je tveganje nizko. Enaka stopnja varnosti velja tudi za Kanado, ZDA in Avstralijo.

Srednje tveganje za turiste pa že predstavlja denimo obisk Rusije, Turčije, Savdske Arabije in Brazilije. Visoko tveganje pa obisk Mehike, Venezuele in DR Konga. Med države z najvišjo, ekstremno stopnja tveganja pa po izsledkih organizacij poleg omenjenih Sirije, Libije, Afganistana in Somalije sodijo še Južni Sudan, Mali in Jemen.

Med najmanj varnimi za potovanja so Sirija, Libija, Afganistan in Somalija.

Interaktivni zemljevid pokaže tudi tveganja za zdravje v državah po svetu. Tudi v tem pogledu je med tistimi z najvišjim tveganjem več afriških držav, med njimi Južni Sudan, Slonokoščena obala in Niger, od ostalih pa denimo Irak, Afganistan in Venezuela. Slovenija sodi med države z nizkim tveganjem.

Nekoliko slabše od najboljših se naša država odreže le pri zemljevidu prometne varnosti. Ta Slovenijo sicer uvršča med države z nizkim tveganjem, vendar pa je v nekaterih državah to tveganje še nižje oz. zelo nizko. Med prometno najmanj tveganimi je večji del evropskih držav zahodno in severno od Slovenije, med njimi tudi sosednja Avstrija. Tudi v tem pogledu je stanje najmanj zavidljivo v pretežnem delu črne celine.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGKrog STA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button