Kultura

Dražba očal Harrya Potterja in čelade Dartha Vaderja

Avkcijska hiša Profiles in History bo na dražbi ponudila čelado Dartha Vaderja, ki je bila uporabljena v enem zgodnejših filmov franšize Vojna zvezd. Na dražbi bodo med drugim ponudili tudi očala Harryja Potterja, kostuma iz filma Titanik ter obleko Dorothy iz filma Čarovnik iz Oza.

Na dražbi, z naslovom Ikone in legende Hollywooda, se za čelado nadejajo iztržiti med 250.000 in 450.000 dolarjev. S tem bi lahko dosegla enega najvišjih zneskov nasploh za primerek iz franšize Vojna zvezd. Čelada z masko je bila uporabljena pri snemanju epizode Imperij vrača udarec. Nosil jo je britanski igralec David Prowse, ki je odigral lik Dartha Vaderja, glas je slednjemu posodil igralec James Earl Jones.

Dražba bo ponudila okoli 1000 filmskih predmetov.

Na dražbi bodo tudi očala, ki jih je igralec Daniel Radcliffe nosil v prvem filmu iz serije filmov o dečku čarovniku Harry Potter in kamen modrosti iz leta 2001. Ta so ocenjena na okoli 30.000 dolarjev.

Na 600.000 dolarjev pa je ocenjeno lunarno vozilo. Vozilo je igralec Sean Connery vozil v filmu o Jamesu Bondu z naslovom Operacija vesolje iz leta 1979.

Za 1000 filmskih predmetov okoli 10 milijonov dolarjev

Za črno-belo obleko, ki jo je nosila dvojnica Judy Garland v Čarovniku iz Oza leta 1939, želijo iztržiti med 350.000 in 500.000 dolarjev. Na dražbi bodo ponudili tudi kostuma iz filma Titanik, ki sta ju nosila Kate Winslet in Leonardo DiCaprio, ter med drugim še predmete iz filmov Osmi potnik, King Kong in Zvezdne steze.

Dražba bo 25. in 26. septembra v Los Angelesu. Skupaj bodo na njej ponudili 1000 predmetov, za katere želijo iztržiti več kot 10 milijonov dolarjev.

 

 STA
 Background photo created by rawpixel.com – www.freepik.com

 

Sorodni članki

Back to top button