Šport

Krasnojarsk 2019 – 5. tekmovalni dan

Kovačič, Štirn, Glavan in Žavbi Kunaverjeva v izločilnih bojih

Peti tekmovalni dan je v Krasnojasrku Slovenijo zastopalo 8 športnikov. V disciplini slopestyle je Kovačič dosegel 10., Štirn pa 12. mesto. Glavan je v paralelnem slalomu bil 13. V sprintu teka na smučeh je Žavbi Kunaverjeva bila 22.

Prvič so se na univerzijadi predstavili smučarji prostega sloga. Na precej trdi in poledeneli progi so v disciplini slopestyle nastopili Žiga Kovačič, študent Filozofske fakultete (UL), Maj Štirn, študent Ekonomske fakultete (UL) in najmlajši član odprav v Krasnojarsku Maks Pikec, ki zastopa Višjo strokovno šolo šolskega centra Kranj. V finale, kamor se uvrsti 12 najboljših, je uspelo priti Kovačiču in Štirnu. Pikcu se obe vožnji v kvalifikacijah nista izšli po njegovih pričakovanjih. Zasedel je končno 23. mesto. V finalu je Žiga Kovačič zadržal 10. mesto, nekoliko poškodovani Maj Štirn pa je finale končal na 12. mestu.

Zimska univerzijada 2019 - Anja Žavbi
Anja Žavbi Kunaver je v sprintu zasedla 22. mesto.

V tekaškem sprintu, v prosti tehniki smo imeli Slovenci štiri predstavnike. Edina, ki se je prebila skozi kvalifikacije v izločilne boje je bila Anja Žavbi Kunaver, ki je v svoji četrtfinalni skupini zasedla 5. mesto, na koncu je bila 22. Nini Klemenčič je do uvrstitve v izločilne boje zmanjkalo samo 20 stotink sekunde. Zasedla je 31. mesto. Neža Žerjav je bila 46., Sebastjan Potokar pa je v moški konkurenci zasedel 76. mesto.

V deskarskem paralelnem slalomu se je znova izkazal mladi, 19-letni Jernej Glavan, študent Višje strokovne šole Šolskega centra Celje. V močni konkurenci se je prebil v izločilne boje, kjer je v osmini finala za nasprotnika dobil Rusa Dmitriija Karlagačeva, ki je na koncu osvojil zlato medaljo. Končna uvrstitev Galvana je bilo 13. mesto.

Na univerzijadi rezultatsko prevladujejo domačini Rusi. V prvih petih dneh tekmovanj v Krasnojarsku so zbrali kar 61 medalj, od tega 19 zlatih, 23 srebrnih in 19 bronastih. Druga reprezentanca po uspešnosti je Južna Koreja, ki je do sedaj zbrala 12 medalj.

Podporniki udeležencev 29. zimske univerzijade v Krasnojarsku so: Fundacija za šport, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Študentska organizacija Slovenije, Nomago d.o.o., športni dnevnik Ekipa SN, Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, Univerza v Novi Gorici, Nova Univerza ter Mednarodna fakulteta za družbene in poslovne študije Celje.

 

DOSTOP.si, Srečko FERLEŽ
Srečko FERLEŽ, Zvjezdan MIKIĆ, Gašper OBLAK, FISU

Sorodni članki

Back to top button