KulturaNoviceŠport

#športajmoinberimo: o branju in športu z Matjažem Kekom in Filipom Flisarjem

Univerzitetna knjižnica Maribor in Študentski domovi Univerze v Mariboru spodbujajo branje in bralne navade tudi med mariborskimi študenti.

Kaj imata skupnega šport in knjiga? O branju in bralnih navadah bodo s tremi znanimi Slovenci, ki svoje življenje posvečajo športu, govorili v torek, 18. oktobra 2022, od 11. ure dalje v Univerzitetni knjižnici Maribor.

Program #športajmoinberimo je nacionalni medresorski program za spodbujanje branja med mladimi športniki in športnicami. Pilotno so ga začeli razvijati leta 2019 v Mariborski knjižnici, in sicer v okviru pogovorov med vrhunskimi in mladimi športniki. Program poteka pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije in Javne agencije za knjigo, vodi pa ga Center za spodbujanje bralne pismenosti, ki je v teh dveh letih organiziral že kar nekaj dogodkov v večjih slovenskih mestih.

To študijsko leto se k projektu #športajmoinberimo pridružujejo Študentski domovi Univerze v Mariboru in Univerzitetna knjižnica Maribor. Gre za pilotni projekt, s katerim bodo k spodbujanju branja nagovarjali študente Univerze v Mariboru.

O vselej aktualnih življenjskih vprašanjih bodo na dogodku, ki bo 18. oktobra 2022 ob 11. uri v UKM, gostili Filipa Flisarja, vrhunskega športnika, olimpijca, smučarja prostega sloga, Matjaža Keka, selektorja slovenske nogometne reprezentance in Jana Sredenška, vodjo tekmovalnega športa na Univerzitetni športni zvezi Maribor (Zdrava zabava) in strokovnega sodelavca za dogodke pri OFEM 2023.

Na dogodek so vabljeni vsi študenti Univerze v Mariboru. Razdelili pa bodo tudi nekaj lepih nagrad. Dogodek bo potekal v sklopu štu

#športajmoinberimo
Na fotografiji iz leve: Andrej Miklavc, Anja Valant Velepec, Tadeja Brankovič, Milena Doberšek

Študentsko domovi Maribor
Arhiv Centra za spodbujanje bralne pismenosti

Sorodni članki

Back to top button