Izobraževanje

Danes zadnji dan prvega prijavnega roka za vpis na fakulteto

Z današnjim dnem se zaključuje prvi prijavni rok za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2020/21 za javne in koncesionirane samostojne visokošolske zavode. Sprva bi se moral zaključiti 18. marca, a so ga zaradi epidemije covida-19 podaljšali.

Z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so še sporočili, da bodo preizkusi posebnih nadarjenosti, sposobnosti in spretnosti na visokošolskih zavodih potekali od 26. junija do 10. julija. Izjema je Akademija za glasbo Univerze v Ljubljani oziroma program glasbena umetnost, na kateri so preizkusi že potekali.

Vsak kandidat sme oddati eno prijavo za vpis. Pri tem lahko po prednostnem vrstnem redu izbere največ tri študijske programe, v katere se želi vpisati. Pomembno je to, da kandidat za te izpolnjuje oziroma bo do rokov izpolnjeval pogoje za vpis.

Prve podatke o stanju prijav bodo objavili 16. junija.

Vrstni red izbranih študijskih programov je pomemben. Kandidat bo namreč uvrščen v prvega, za katerega izpolnjuje vse pogoje, opozarjajo na ministrstvu. Kandidatom zato svetujejo, da izberejo le tiste študijske programe, ki jih želijo študirati in za katere bodo izpolnjevali pogoje za vpis. Sicer se želja ne bo upoštevala.

Za prihodnje študijsko leto je na visokošolskih študijskih programih na voljo 18.636 mest za redni in izredni študij. Največ mest razpisuje ljubljanska univerza, in sicer 9111.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button