Izobraževanje

Mednarodni teden in 50 predstavnikov univerz na EPF

Služba za mednarodno sodelovanje Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Mariboru (EPF UM) od 13. do 17. maja pripravlja Mednarodni teden 2019. Gre že za 13. tradicionalno izvedbo tega dogodka, ki gostuje tuje profesorje in predstavnike tujih univerz.

Mednarodni teden 2019 na EPF gosti kar 50 profesorjev in drugih predstavnikov univerz iz 15 različnih držav, med njimi celo tako oddaljene kot so Kitajska, Bangladeš in Francoska Gvajana. Z Mednarodnim tednom želijo organizatorji povečati prepoznavnost fakultete med tujimi partnerskimi institucijami, spodbujati medkulturno sodelovanje, miselnost in znanje v domačem in v mednarodnem akademskem okolju.

Tuji gosti bodo čez cel teden izvajali predavanja in delavnice z ekonomskega področja. Tako razširjali svoja znanja ter delili izkušnje. V sredo si bodo privoščili malo oddiha od predavalnic in skozi izlet z turističnim vlakcem Jurčkom in Dravsko vilo spoznali mesto Maribor. Udeležili pa se bodo tudi ogleda vinske kleti Vinag z degustacijo. Udeležencem Mednarodni teden ponuja odlično priložnost za izmenjavo znanj in dobrih praks na področju poučevanja ekonomskih in poslovnih ved. Dogodek spodbuja sodelovanje med partnerskimi institucijami na izobraževalnem in tudi na raziskovalnem področju.

3. mednarodna konferenca “Metode poučevanja na področju ekonomskih in poslovnih ved”

Mednarodni teden že tretjič gosti tudi mednarodno konferenco. Konferenca na temo Metode poučevanja na področju ekonomskih in poslovnih ved, ki se je zgodila v torek. Po uvodnih nagovorih je prvo plenarno predavanje z naslovom “Student-centred Teaching and Learning: State of Play and Challenges” izvedel izr. prof. Slavko Cvetek. Za njim pa je višji predavatelj iz finske univerze Savonia University of Applied Sciences Özker Göker v predavanju z naslovom “Finnish Education: A living Model” predstavil finski izobraževalni model. Sledilo je še 9 predavanj tujih strokovnjakov.

EPF, Mednarodni teden, Maribor, Ekonomsko-poslovna fakulteta, | Prvo plenarno predavanje je izvedel izr. prof. Slavko Cvetek.
EPF, Mednarodni teden, Maribor, Ekonomsko-poslovna fakulteta, | Višji predavatelj finske univerze Savonia Özker Göker je predstavil finski izobraževalni model.
EPF, Mednarodni teden, Maribor, Ekonomsko-poslovna fakulteta, | Namen Mednarodnega tedna je deljenje znanja, izkušenj in medkulturno sodelovanje.

   

  Na študenta osredotočeno učenje

  13. Mednarodni teden ima mnoge aktualne teme. V ospredju pa je pojem in pomen koncepta “Na študenta osredotočeno učenje” oziroma “Student-centred teaching and learning”. Veliko pozornosti se namenja tudi metodam spodbujanja kreativnega razmišljanja in igrifikacije, vlogi virtualnega učnega okolja v visokošolskem izobraževanju in učenju s sodelovanjem akademskega in poslovnega okolja. Razmišlja pa se tudi o posebnosti poučevanja in učenja milenijcev ter poučevanju ekonomije in poslovanja kot generacijskem izzivu. Omenjene tematike in še mnoge druge so predmet številnih predavanj tujih strokovnjakov s kar 26 različnih partnerskih institucij.

  Odlična priložnost za izmenjavo znanj in dobrih praks

  “Namen letošnjega Mednarodnega tedna je prav tako spodbuditi zavedanje, da je potrebno pedagoški proces nenehno izpopolnjevati in prilagajati, da bi študenti ekonomskih in poslovnih ved lahko razvili primerne strokovne kompetence in veščine za uspešno delo v sodobni praksi,” je povedala vodja Službe za mednarodno sodelovanje Sanja Kocijan. Dodala je še, da so vtisi tujih gostov izjemno pozitivni. Navdušeni so nad gostoljubnostjo in organizacijo dogodka. Zato skoraj vsako leto gostijo kakšnega predavatelja, ki se je že v preteklih letih udeležil dogodka.

   

  Vid JERČIČ
  Vid JERČIČ

  Uredništvo DOSTOP.si

  Uredništvo portala DOSTOP.si

  Sorodni članki

  Back to top button