Zabava

Ko ko ko mični četrtek je poskrbel za smeh pred izpiti

Na Štuku so se lahko pred izpiti študenti pozabavali na tradicionalnem komičnem četrtku. Tokrat so jih razvedrile Eva Virc, Kaja Grozina in Lucija Ćirovič, ki se ji je pridružil tudi petelinji prijatelj Cóco.

Oddelek za interesne dejavnosti študentov Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM) je ponovno organiziral komični četrtek, kjer nastopijo stand up komiki in nasmejijo velikokrat z izpiti obremenjene študente. Dogodek se je tokrat zaradi treh nastopajočih (mičnih) žensk sicer preimenoval v “Ko ko ko mični četrtek“.

Večer zabave je otvorila in zaključila znana Lucija Ćirović

Polno Štukovo kavarno je ogrela Lucija Ćirović, stand up komičarka, igralka, animatorka lutk in še mnogo drugega. S humorjem je napovedala Evo Virc, ki je nastopala že na veliko slovenskih in tujih odrih. Eva je pripovedovanje pričela z zgodbami njene poti na Hrvaško, kjer večkrat nastopa. Med drugim je pokomentirala, kako smo na Štajerskem ponosni na naš alkohol. Saj “zdravljenje alkoholizma je pri nas poraz, ker nisi zdržal“. Povedala je tudi, da študira filozofijo, ker ji je vseeno za njeno prihodnost in da si zaradi poznavanja psihologije in Freuda ne bo upala imeti sina.

“Bivši mi je povedal, da mi želi vse najslabše, očitno želi, da bi bila spet skupaj”

Naslednja je študente v smeh spravljala Kaja Grozina, znana predvsem iz oddaje Ljubezen po domače. Občinstvo je razvedrila z zgodbami čudnih fantov, ki jih je spoznala, saj “spoznava samo čudne tipe“. Nekaj besed je posvetila tudi gastroskopiji, testiranju na živalih in kako povedati prijateljici, da ima brke.

komični četrtek, stand up, štuk, štukova kavarna, komični četrtki, šoum, oddelek za interesne dejavnosti, oddelek za interesne dejavnosti šoum, eva virc, kaja grozina, lucija ćirovič, mucarele, tevž rogina | Študenti so si vzeli premor od učenja za izpite in napolnili Štukovo dvorano.
komični četrtek, stand up, štuk, štukova kavarna, komični četrtki, šoum, oddelek za interesne dejavnosti, oddelek za interesne dejavnosti šoum, eva virc, kaja grozina, lucija ćirovič, mucarele, tevž rogina | Ko ko ko mični četrtek se je začel z Evo Virc.
komični četrtek, stand up, štuk, štukova kavarna, komični četrtki, šoum, oddelek za interesne dejavnosti, oddelek za interesne dejavnosti šoum, eva virc, kaja grozina, lucija ćirovič, mucarele, tevž rogina | Nato je študente v smeh spravljala Kaja, vsem znana predvsem iz Ljubezni po domače.
| Luciji Ćirović se je pridružil tudi njen mali prijatelj Cóco.
| Ob koncu se je Tevž Rogina v imenu ŠOUM-a zahvalil nastopajočim.

  “Katerega sira miši ne marajo? Mucarele.”

  Za zaključek se je na oder vrnila Lucija Ćirović. Študentom je najprej povedala nekaj zgodb iz svojega maturantskega izleta, nato se je osredotočila na hrano in povedala, da ljudje živijo na koruzi, ker ne prebavljajo glutena. Razgovorila se je o srečanjih z oboževalci in Masterchefu. Pokomentirala je tudi, kako bi opraševanje z vetrom izgledalo pri ljudeh.

  S šalami o tem, kako nihče ne zna izgovoriti besede ventrilokvist, je napovedala svojega prijatelja, petelina Cóca (Cóco Ch. Adel). S Cócotom sta med drugim pokomentirala grozljivo knjigo “100 načinov, na katerega lahko spečeš piščanca” in dodala, da so Cócotu všeč knjige, ki se hitro končajo, tako kot večini študentov v kavarni.

  Ob koncu se je Tevž Rogina iz Oddelka za interesne dejavnosti ŠOUM-a zahvalil nastopajočim, skupaj pa so zapeli vse najboljše dvema študentoma, ki sta praznovala rojstni dan. ŠOUM je vsem obiskovalcem, ki so si med učenjem za izpite vzeli premor, podelil še praktično darilo za izpitno obdobje, čepke za ušesa.

   

  Mojca KUPČIČ
  Mojca KUPČIČ

  Mojca Kupčič

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button