Zabava

Jan Kreuzer na Štuku otvoril sezono Komičnih četrtkov

Na Štuku se je odvil prvi Komični četrtek novega študijskega leta. S svojo predstavo Pušenje v Dolini Šentflorjanski se je predstavil komik Jan Kreuzer. Pred njim je nastopil njegov stanovski kolega Matic Kokošar in smeha na ta jesenski četrtkov večer nikakor ni manjkalo.

Kot prvi Komični četrtek sezone se je zvrstila predstava Pušenje v Dolini Šentflorjanski. Odlično razpoloženo množico, ki je zapolnila vse kotičke Štuka, sta zabavala Jan Kreuzer in Matic Kokošar. Manjkalo ni šal o prepadu med generacijami, seksu in dopustih. Kot se za pravi stand up spodobi, pa je bilo poskrbljeno tudi za obilico črnega humorja.

Večer v organizaciji Oddelka za interesne dejavnosti študentov Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM) se je začel s pozdravom Sebastjana Spitala. Cel večer so imeli obiskovalci tudi možnost sodelovati v nagradni igri za brezplačen najem avtomobila čez vikend, ki ga je podarilo podjetje Atet. Nagrada je bila podeljena ob zaključku večera.

“V življenju ne čakat. Razen, če ste plato vlivali”

Uvod v nastop Kreuzerja je naredil Matic Kokošar, komedijant iz Baške Grape, ki je nastop začel kar z opisom evolucije svoje frizure. Predstavil je nekaj lastnosti krajev, od koder prihaja (žganje je rešitev za vse), opisal izgubo obeh nedolžnosti in premikanje starih jogijev v študentskem domu. Izvedeli smo koristen nasvet, kako v kapelici prižgati cigareto brez vžigalnika (“Marija ima zmeraj ogenj za tebe!”). Povedal pa je tudi, kako se razlikujejo zmenki v mestu in na vasi in da v življenju nikoli ni dobro čakati. Razen v primeru vlivanja betonskih plošč.

Matic Kokošar
Matic Kokošar, ki nasmeji z izjavami, pa tudi z unikatnim smehom.

Jan Kreuzer pove tako, kot je

Potem je nastopil Jan Kreuzer. Tega stand up komika smo lahko spremljali v oddaji Planet smeha, tokrat pa se je predstavil s svojo celovečerno predstavo. Kreuzer, ki prihaja iz Črne na Koroškem, je opisal s kakšnimi tegobami se spopada kot visok človek in pojasnil, da je veliko fraz v slovenskem jeziku povezanih z gozdom. To je moč pripisati temu, da ga imamo toliko. Sekirati se, ravna kot deska, neroden kot štor … Nekaj besed je posvetil tudi stanovanjski problematiki in temu, kako dandanes niti duhovi ne marajo stanovanjskih blokov.

Jan Kreuzer
Jan Kreuzer je občinstvo seznanil z nenavadnimi običaji kot je čiščenje maternice v Savi.

Opisal je svoje dogodivščine z nepoznano babico, ki ji je pomagal, in pokomentiral delovni tempo zaposlenih v večjih trgovskih verigah. Ker se stand up nastopa ne sme zaključiti s šalo o posilstvu, pa je za konec postregel z anekdoto iz Milana. Tam sta se s prijateljem po zaužitju cookiejev izgubila v nepoznanem italijanskem okolju in ugotovila, da opojne substance pomagajo pri razumevanju sicer nepoznanega tujega jezika.

Dogodek je potekal v okviru festivala Mladi Maribor 2019 v organizaciji Mladinsko kulturnega centra Maribor (MKC). Preveri, katere aktivnosti in dogodki bodo v okviru festivala potekali prihodnje dni.

V prihodnje pozorno spremljaj Napovednik, da ne zamudiš obvestila, kdaj bo na sporedu prihodnji Komični četrtek!

 

Sara VOCOVNIK
Sara VOCOVNIK

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button