Zdravje

Nisi okej? Povej naprej. Reši anketo o duševnem zdravju med pandemijo

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) v okviru projekta Ukrepi na področju obvladovanja širitve Covid-19 s poudarkom na ranljivih skupinah prebivalstva pripravlja prvo nacionalno kampanjo proti stigmatizaciji duševnega zdravja v Sloveniji pod skupnim sloganom »Nisi okej? Povej naprej.«.

NIJZ želi s pomočjo kampanje Nisi okej? Povej naprej. znižati stopnjo stigmatizacije težav v duševnem zdravju in spodbuditi ljudi k iskanju pomoči. Kampanja bo usmerjena predvsem v populacijo mladih, še posebej študentov. Trenutne razmere so namreč izrazito negativno vplivale na njihov vsakdan in posledično tudi na njihovo duševno zdravje.

V sklopu prve nacionalne kampanje proti stigmatizaciji duševnega zdravja Nisi okej? Povej naprej. se bo najprej izvedla longitudinalna raziskava med študenti. Raziskava bo spraševala o njihovih stališčih in nameri iskanja pomoči v primeru soočanja z duševno stisko. Na podlagi rezultatov bo NIJZ pripravil vsebino kampanje.

Sodeluj v raziskavi

Da bi raziskava uspela in pridobila čimbolj reprezentativne podatke, jo izpolni tudi ti. Vabimo te, da sodeluješ v raziskavi Nisi okej? Povej naprej. tako, da rešiš vprašalnik na tej povezavi.

V kolikor ti katero koli vprašanje vzbudi nelagodje ali stisko, lahko pokličeš Društvo Zaupni telefon Samarijan, ki je dosegljiv 24 ur vsak dan v tednu na brezplačni številki 116 123 ali osebnega zdravnika. V primeru izredno hude duševne stiske pa pokliči na 112. Dodatne informacije o virih pomoči lahko najdeš tudi tukaj.

NIJZ
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button