Glasba

Spice Girls napovedale turnejo

Si si vedno želel slišati Wannabe v živo? Zdaj lahko!

Članice glasbene skupine Spice Girls so že večkrat namignile, da se ponovno združujejo, a brez Victorie Beckham. Zdaj pa so preko družabnih omrežji sporočile, da se odpravljajo na britansko turnejo, ki jo bodo s 1. junijem začele v Manchestru.

Članice Spice Girls so objavile prve koncertne datume za turnejo po Veliki Britaniji. Prvi dan v juniju bodo nastopile na stadionu v Manchestru, nato pa se bodo ustavile še v drugim mestih, nazadnje 15. junija v Londonu. Kot je besede Melanie Brown povzel britanski BBC, bodo vstopnice za omenjene koncerte v Veliki Britaniji na voljo od petka, sicer pa naj bi pevka napovedala, da bo turneja svetovna, a več o tem zaenkrat ni znano.

Vseh pet članic Spice Girls je februarja na družabnih omrežjih objavilo fotografijo, na kateri so naznanile, da načrtujejo skupni projekt. Tedaj so dodale, da je njihov moto Girl Power še vedno zelo aktualen, sporočilo o močnih ženskah pa bi si želele predati novim generacijam. Vse odtlej so se govorice o njihovi ponovni združitvi le stopnjevale.

Prvi datumi za turnejo po Veliki Britaniji so že zunaj.

Emma Bunton je dopoldan Jamieju Theakstonu, sovoditelju radijske oddaje Heart Radio Breakfast Show, povedala, da je ob bližnji turneji zelo vznemirjena ter da bo gotovo izjemna.

Kot je pisal časnik The Sun, se ponovni združitvi »začimbic« ne bo pridružila Victoria Beckham, nekoč znana kot Posh Spice, saj se želi »še naprej osredotočati na svoj modni imperij«. Na nedavno noč čarovnic se je iz nje pošalila Melanie Brown ali Mel B, ki se je preoblekla v gospo Beckham, v rokah pa je držala napis: »Ne, ne grem na turnejo!« Ob Scary Spice je bil še prijatelj, oblečen v Davida Beckhama, ki je z napisom sporočal: »Prosim, prosim, prosim, stori to za oboževalce Spice Girls!« A kot kaže, oboževalci skupine tega ne bodo dočakali.

Skupina je leta 2000 prenehala delovati po šestih skupnih letih, ob tem, da so po odhodu Geri Horner (tedaj Halliwell) zadnji dve leti nastopale zgolj kot četverica. Na skupno turnejo so se nato kot peterica odpravile leta 2007, nazadnje pa so skupaj nastopile leta 2012 na Olimpijskih igrah v Londonu. Njihova velika uspešnica je skladba Wannabe, tej pa sta sledili tudi Who Do You Think You Are in Viva Forever.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSTA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button