Glasba

Taylor Swift rekorderka po številu ameriških glasbenih nagrad

Ameriška pevka Taylor Swift je ponovno slavila na podelitvi Ameriških glasbenih nagrad. Osvojila jih je pet in tako skupno zbrala že 28 nagrad, s čimer je presegla dosedanjega rekorderja Michaela Jacksona, ki jih je zbral 24.

29-letna pevka je med drugim je dobila glavno nagrado za umetnico leta in nagrado za umetnico desetletja.

Kljub temu, da so nekateri pričakovali, da bo spregovorila o sporu z vodjema diskografske hiše Big Machine Records. Pevka je občinstvu povedala le, da so ji pomembni spomini, ki jih ima z oboževalci. Menedžerja Scooter Braun in Scott Borchetta, sta ji odvzela avtorske pravice pri njenih prvih šestih albumih. Prvih šest albumov je posnela v času pogodbe s to založbo. Zaradi tega ji je grozila prepoved izvajanja lastne glasbe, pa tudi prepoved uporabe iste glasbe v dokumentarnem filmu, ki ga je objavil Netflix.

Big Machine Label Group in Dick Clark Production sta sicer pred kratkim objavila, da sta dosegla licenčni sporazum, s katerim sta odobrila nastope svojih izvajalcev za pretočne oddaje in oddaje na vzajemno odobrenih platformah. Taylor Swift spora na nedeljski podelitvi nagrad ni omenila, je pa svoj nastop začela v beli bluzi z napisi naslovov svojih starih albumov.

Glasbenica je brez težav pometla s konkurenco – Drakeom, Ariano Grande, Halsey in Post Maloneom. Dobila je še nagrade za najboljši videospot za pesem You Need to Calm Down, najboljšo pop/rock izvajalko ter najboljši pop/rock album za ploščo Lover.

Drugo najvišje število nagrad sta dobila korejska fantovska zasedba BTS in ameriški kantavtor Khalid. Oboji so odnesli po tri nagrade.

 

 STA
 Unsplash
ikona snemalec Taylor Swift YouTube

Sorodni članki

Back to top button