VideoZabava

Brucovanje, ki je odneslo Leteći odred

V novo študijsko leto so vkorakali novo krščeni bruci.

Brucovanje ŠOUM vsako leto z igrami in krstom postreže z obilico zabave in nove bruce sprejme v družino študentov Univerze v Mariboru.

Tradicionalno so bruci s krstom uradno vkorakali v prvo leto študentskega življenja, študentskih torkov in Štukovih zabav. Uradno so se seznanili z dejstvom, da se na zabave ne hodi pred enajsto uro, ugotovili so, kako zelo velika a hkrati majhna je Štukova dvorana, ko se drgneš ob telesa drugih ljudi. Nekateri so preizkušali meje opojne žlahtne kapljice, kar bodo danes verjetno obžalovali, vsi pa so ugotovili, da obveznosti nimajo le na faksu, temveč tudi na študentskih torkih. Ugotovili so tudi, da je vse to, šele začetek in popotnica v njihovo študentsko življenje z veliko začetnico.

 

Igre in krst brucev

Kot vsako leto je Oddelek za interesne dejavnosti študentov ŠOUM pripravil izvirne igre, s katerimi so se novo pečeni študentje morali spopasti.

Pri prvi igri so se bruci soočili z mazanjem šminke. Fantje, ki so imeli zavezane oči, so morali puncam čim lepše namazati ustnice s šminko, sodniki pa so odločali, kateremu je najboljše uspelo. Pri drugi igri je moralo dekle fantu zapeljati avtomobilček, od enega stopala do mednožja ter spet nazaj do drugega stopala. Seveda skozi hlačnice. Če se sliši enostavno, vam lahko povemo, da ni bilo. Tretja igra pa je določala, kateri par brucev je bil hitrejši pri pitju znamenitega in zloglasnega brucomora. Vse igre so se sproti in ustrezno točkovale ter na koncu določile zmagovalca.

Zabavne igre za bruce.

 

Bogate nagrade za najboljše

Prva nagrada za najbolj uspešna bruca, ki sta se izkazala prav v vseh igrah, je zlata kartica Štuk, ki jima bo omogočala brezplačni vstop na vse dogodke v tem študijskem letu. Pa naj še kdo reče, da se ni splačalo! Drugo nagrado so prejeli za smučanje v Franciji, ki ga je ponujal Collegium Mondial Travel, tretja nagrada pa je razveselila s Shark boat paketom.

Najboljši bruci so prijeli lepe nagrade.

 

Leteći odred razvneli občinstvo

Leteći odred so hrvaška skupina, ki jo je leta 1991 ustanovil njihov pevec Denis Dumančić, skupina pa še vedno šteje prvotno sestavo Dina Bandića na bobnih, Alena Opačića na kitari, Marina Pavlovića na klaviaturah in basista Martina Petračića. Na Štuk so ponesli stare hite, pravi ritem in zvrhano mero zabave.

Leteći odred so poskrbeli za noro zabavo.

Leteći odred so svojimi hiti znali razvneti občinstvo, zabavali so bruce in tudi starejše študente, ki so prišli pogledat, če se je v teh letih kaj spremenilo. Ni se. Štuk še vedno stoji in še vedno zna poskrbeti za svoje obiskovalce, za Letećim odredom je za njih še v dolgo v noč skrbel DJ in tisti najbolj vztrajni so vztrajali do jutranjih ur. Nasmejani obrazi ob polni dvorani, telesa, ki so plesala drug ob drugem in tista prava mera zabave je poskrbela za še eno nepozabno noč na Štuku. Nova generacija študentov je v Mariboru, preživeli so krst in videli, kako se stvarem streže. Priložnost, da nam pokažejo, da so boljši od prejšnjih generacij, bolj močni in bolj trdoživi je tukaj. Po tem, kar smo videli, bo naloga zahtevna, vsekakor pa zabavna. Vso srečo na novi študijski poti. Vse, kar se bo zgodilo na njej, boste kasneje gledali z nasmehom na obrazu. Zato vendarle, brez obžalovanj.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGNeja REMS ARZENŠEK
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Vid JERČIČ
https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGMiha HORVAT

Oceni članek

Hvala!

User Rating: 5 ( 2 votes)

Sorodni članki

Back to top button