FotoVideoZabava

Marbeerger Fest = Maribor, pivo, burgerji in rock’n’roll

Po deževnih dneh se je sonce delno vrnilo ravno pravi čas, da smo lahko uživali ob dobri hrani, pijači in glasbi. Že drugo leto zapored je v Mariboru potekal Marbeerger Fest, ki je spet napolnil Glavni trg.

Marbeerger Fest. Gre za dogodek, ki združuje vse ljubitelje piva, burgerjev in rock glasbe. Festival bi naj predstavljal začetek poletne sezone, čeprav zna biti ob letošnjem vremenu o tem nekaj dvomov. Ampak kljub vremenu, ki še ni ravno poletno, je bilo dogajanje na trgu pestro celo popoldne in večer.

Dogodek je z manjšimi razlikami potekal že lani. Ker ga je takrat obiskalo več kot 1000 ljudi, so se organizatorji odločili, da ga priredijo znova. Hkrati so ga razširili in ciljali na večjo obiskanost. Seveda v dovolj veliko obiskanost ni nihče dvomil, saj ne manjka Mariborčanov z ljubeznijo do burgerjev, dobrega piva in rock glasbe v živo.

Na festivalu je bilo devet različnih ponudnikov piv, vsi iz Slovenije: Ressel, Hopsbrew, Pelicon, The HumanFish, Reservoir dogs, Lobik, LiLa MiSa, Zupanič in Rebel pivo. Zaradi velikega števila pivovarn je bilo na voljo dosti različnih piv, tako da se je za vsakega našlo nekaj. Poleg običajnih piv je namreč bilo na voljo tudi veliko drugačnih, z različnimi okusi kot je npr. okus manga ali čokolade.

 Marbeerger, Marbeerger Fest, Maribor, Šourock | V ponudbi je bilo veliko različnih hamburgerjev ter druge hitre hrane.
Marbeerger, Marbeerger Fest, Maribor, Šourock | Dogajanje je za skoraj cel dan napolnilo Glavni trg.
Marbeerger, Marbeerger Fest, Maribor, Šourock | Nastopilo je 5 slovenskih rock skupin, ki so popestrile celodnevno dogajanje.

  Za odlično hrano so poskrbeli mariborska Meating Pub & Restavracija in Konteiner burger ter Picerija Oliva iz Celja. Obiskovalcem so ponujali okusne burgerje različnih vrst, na razpolago pa je bila tudi druga hrana kot npr. hot dogi ter posebni meniji za otroke.

  Igrali tudi finalisti natečaja Šourock 2019

  Zraven dobre hrane in piva je ključ do uspešnega Marbeerger Festa še seveda rock glasba v živo. Nastopalo je pet slovenskih rock skupin. Dogajanje na odru je otvorila skupina Last stop. Naslednji so bili finalisti letošnjega Šourock 2019, 7ate9. Nato so že bolj v večernih urah na oder stopili skupina Flaster, Up N’downs, dogajanje na odru pa je zaključila skupina Mama rekla.

  Nastopajočih skupin je bilo kar pet, saj je tudi sam dogodek trajal skoraj celoten dan. Verjetno se lahko vsi strinjamo, da je dober vsak dan, ko je ne glede na del dneva poskrbljeno za burgerje, pivo in odlično glasbo v živo. Ljudje so se lahko tako oglasili v popoldanskih, večernih in tudi že bolj nočnih urah.

   

  Mojca KUPČIČ
  Mojca KUPČIČ
  ikona snemalec Miha HORVAT

  Sorodni članki

  Back to top button