FotoVideoZabava

Krofi, povorka, Dejan Vunjak in nora čaga na Študentskem pustovanju

Na Štuku se je zbrala množica različno našemljenih študentov. Zimo smo preganjali tradicionalno, s kurenti in kostumi ter po študentsko, z Dejanom Vunjakom in Čaga boysi v polni Štukovi dvorani.

Lani so študenti z Mambo kingsi očitno izredno uspešno pregnali zimo, saj smo jo letos v Mariboru komajda izkusili. To pa ne pomeni, da smo tokrat na pustovanju kaj popustili. Milo zimo smo divje pregnali z Dejanom Vunjakom, Čaga boysi, kurenti in študenti, ki so za noč stopili v čevlje (in kožo) najrazličnejših pošasti, živali, sadja …

Pustni dan se je za študente začel s prikazom sončnih žarkov

Študentska organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM) je pustni dan pričela v zgodnjih urah. Oddelek za interesne dejavnosti študentov, ki je organiziral celodnevno dogajanje, je namreč vstal že pred sedmo uro zjutraj, ko so začeli deliti pustne krofe. Z njimi so se lahko posladkali vsi mimoidoči na Štuku.

Pestro pustno dogajanje se je nadaljevalo v večernih urah s študentsko pustno povorko. Na njej so se predstavile skupinske pustne maske in nekatere še pokazale, kaj zmorejo. Med njimi so bile Korona virus, kokice, pantomime, Naša mala klinika, videli pa smo lahko tudi znani ples iz filma Pulp fiction. Z organizacijo velike pustne povorke je pomagal tudi Študentski svet stanovalcev Študentskih domov UM.

| Na študentski povorki sta se znašli kar dve verziji korona virusa.
| Študentsko pustovanje so dopolnili tudi koranti.
študentska povorka, pustovanje, pust, štuk, povorka, koranti, študentsko pustovanje 2020, Študentski svet stanovalcev Študentskih domov Univerze v Mariboru, korona virus, naša mala klinika,šoum, šoum oddelek za interesne dejavnosti, oddelek za interesne dejavnosti, lampiončki, dejan vunjak, če mam pa tebe, čaga boys, čaga, kostumi, maske, cruella de vil, | Štukova dvorana je bila zapolnjena do zadnjega kotička.
študentska povorka, pustovanje, pust, štuk, povorka, koranti, študentsko pustovanje 2020, Študentski svet stanovalcev Študentskih domov Univerze v Mariboru, korona virus, naša mala klinika,šoum, šoum oddelek za interesne dejavnosti, oddelek za interesne dejavnosti, lampiončki, dejan vunjak, če mam pa tebe, čaga boys, čaga, kostumi, maske, cruella de vil, | Najboljšo skupinsko masko sta osvojila Cruella de Vil in dalmatinec.
študentska povorka, pustovanje, pust, štuk, povorka, koranti, študentsko pustovanje 2020, Študentski svet stanovalcev Študentskih domov Univerze v Mariboru, korona virus, naša mala klinika,šoum, šoum oddelek za interesne dejavnosti, oddelek za interesne dejavnosti, lampiončki, dejan vunjak, če mam pa tebe, čaga boys, čaga, kostumi, maske, cruella de vil, | Za zabavo je poskrbela tudi skupina Čaga boys.

  Navdušili so štorklja, Cruella de Vil in dalmatinec

  S koranti smo povorko uspešno zaključili na Štuku, kjer se je zabava nadaljevala z nastopom Dejana Vunjaka. Dejan Vunjak je poznan po najrazličnejših slovenskih hitih, s katerimi je tokrat zabaval tudi polno Štukovo dvorano: Če te poljubim, Čist mejčken, vsi študenti pa so seveda veselo zvižgali “Če mam pa tebe, se za vse mi sladko …

  Kmalu po polnoči je bil čas za razglasitev najboljših mask. ŠOUM je nagrado za najboljšo posamično masko podelil štorklji, za skupinsko pa Cruelli de Vil in enemu dalmatincu. Med pustno povorko sta študente in sodnike navdušila s prikazom, kako se dalmatinec veselo odziva na besedi “mandljeva tequila”.

  Zabavo je nato nadaljevala novejša slovenska skupina, Čaga boys. Sestavlja jo 11 fantov, slovijo pa predvsem po svoji energiji, ki so jo prenesli tudi na Štukov oder s priredbami znanih hitov, od Sanjao sam moju ružicu, do Ako te pitaju, Hajdemo u planine … Ob koncu se je vrnil še Dejan Vunjak, ki je polno dvorano zabaval do jutranjih ur.

  Študentsko pustovanje je poskrbelo za odlično otvoritev nove sezone študentskih torkov. V napovedniku lahko preveriš, kaj vse nas še čaka v novem semestru.

   

  Mojca KUPČIČ
  Patrik KOCIPER
  ikona snemalec Nejc VEHOVEC

   

  Mojca Kupčič

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button