KulturaTehnologija

Resničnostne oddaje na Facebooku

Facebook želi z resničnostnimi oddajami pritegniti več gledalcev.

Podjetje Facebook namerava oživeti uspešno resničnostno oddajo Resnični svet, ki je leta 1992 doživela premiero na glasbeni televiziji MTV. Na svojo platformo Facebook Watch si želi spletni gigant tako pritegniti dodatne gledalce.

Svojo knjižnico z video vsebinami namerava Facebook popestriti tudi z vedno priljubljenimi živalmi. Tako bodo v oddaji Najboljši pes na svetu predstavljali izbor štirinožnih ljubljenčkov uporabnikov, ki bodo prepričali s svojo ljubkostjo.

Peresh Rajwat, ki je odgovoren za video vsebine pri Facebooku, je pojasnil, da ljudje preživljajo vedno več časa na njihovi video platformi. Podjetje je Watch zagnalo pred približno enim letom, od konca letošnjega avgusta pa je dostopen po vsem svetu. Rajwat je dejal, da gledalci sedaj preživljajo 14-krat več časa na platformi, ni pa pojasnil, koliko je to minut dnevno.

Facebook želi postati večja konkurenca spletnim ponudnikom video vsebin, kot so Netflix, Youtube in Amazon Prime.

Resnični svet je bil sicer eden od prvih družbenih eksperimentov v resničnostnih televizijah, ko so na eno mesto dali sedem neznancev in jih neprestano snemali. Na Facebook Watch bodo hkrati zagnali tri različice oddaje, in sicer v ZDA, Mehiki in na Tajskem. Gledalci bodo oddajo lahko gledali skupaj s svojimi prijatelji in imeli stik z udeleženci oddaje.

Facebook naj bi s svojo video platformo želel konkurirati že uveljavljenim ponudnikom video vsebin. A ni bil najbolje sprejet. Mnogi, ki redno uporabljajo družbeno omrežje, niti ne vedo, da obstaja.

Čeprav so nekatere oddaje privabile tudi več milijonov gledalcev, pa imajo težavo, da bi jih tudi obdržali.

Med drugim je na Facebookovi platformi dostopna tudi serija slovenskih akrobatov Dunking Devils, ki se imenuje Fly Guys, prvi del so objavili februarja letos. Več o seriji si lahko prebereš tukaj.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGSTA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button