OkoljePriložnosti

Odpad zaklad: likovni natečaj iz odpadnih ali recikliranih materialov

Prostovoljska skupina Mladi za mesto proti podnebnim spremembam, ki deluje pod okriljem Pekarne Magdalenske mreže, 31. marca in 1. aprila 2023 v Mariboru organizira dogajanje, s katerim ozavešča o problematiki podnebne krize. Že zdaj pa pripravlja likovni natečaj za mlade ustvarjalke_ce.

Tema natečaja: okoljska kriza

Na natečaj lahko prispevaš risbe, slike ali skulpture, pogoj je, da je vsaj del izdelka iz odpadnih ali recikliranih materialov ter da delo tematizira podnebno krizo.

Postopek prijave

Na natečaj se prijaviš z imenom in priimkom do 10. 3. 2023 na info@pekarnamm.org. Na e-mail pošlješ naslov izdelka, njegovo sporočilo in obrazložitev izbire uporabljenega materiala. Izdelke prineseš v prostore Pekarne Magdalenske mreže (Kulturni center Pekarna, Ob železnici 16, Maribor) 29. marca ali 30. marca med 10.00 in 18.00.

Vsi izdelki bodo razstavljeni v soboto, 1. aprila 2023, na dvorišču Vetrinjskega dvora (v primeru dežja v preddvorani Vetrinjskega dvora) med 10.00 in 13.00. Na lokaciji bo žirija, sestavljena iz strokovnjakinj_ov in članic_ov skupine, ocenila izdelke.

Najboljši trije prejmejo zanimive nagrade.

Izdelki bodo kasneje preneseni v avlo II. gimnazije Maribor in v Mladinsko razstavišče Avla na Prvo gimnazijo Maribor, kjer si jih bo še mogoče ogledati.

Mlad.si
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button