FotoPrehrana

Mal’ca brez slabe vesti

Pred Štukom smo se lahko v torek dopoldne okrepčali s svežimi, zdravimi dobrotami in si nabrali energije za aktivno pomlad

V sklopu projekta Aktivna študentska pomlad so na Oddelku za socialna in zdravstvena vprašanja študentov ŠOUM ponovno izvedli akcijo Mal’ca brez slabe vesti. Z akcijo po vzoru zdravega zajtrka, ki so ga organizirali v preteklosti, želijo mimoidočim ponuditi svež in zdrav obrok.

Aktivna študentska pomlad, pomlad, Mal'ca,
Projekt Aktivna študentska pomlad spodbuja aktivni življenjski slog in zdrav način prehranjevanja med študenti.

Dogodek je potekal med deseto in dvanajsto uro in je bil odprt za vse. Večinoma pa so se ustavljali študenti na poti na faks ali obratno. Prav ti pogosto ob natrpanem urniku ne najdejo časa za pripravo zdravih obrokov ali pa kakšnega kar preskočijo. Postregli so si lahko s sveže pečenimi jajci na kokosovem maslu, h katerim je bilo možno dodati poljubno zelenjavo iz bogatega solatnega bara. Manjkal ni niti nadvse priljubljeni avokado. Poleg zelenjave je bilo na voljo različno sadje, oreščki, semena in žitarice. Za zraven pa različni jogurti od grškega do tistega z manj maščobami. Pestro ponudbo so sklenili kruhki z zelenjavnimi in zeliščnimi namazi, ki so hitro izginjali iz pladnja.

Katere skupine hrane so zares zdrave za nas je vprašanje, ki deli številna mnenja in rojeva različne načine prehranjevanja. Vsekakor pa z zmernim in uravnoteženim obrokom iz svežih sestavin ne moremo zgrešiti. Zdrava mal’ca je postregla z naborom, ki je ponujal nekaj za vsak okus in način prehranjevanja. Namen je bil dosežen, če je vsaj nekdo namesto sendviča ali hitre hrane pojedel »zdravo mal’co« in tako naredil nekaj dobrega zase.

Aktivna študentska pomlad, pomlad, Mal'ca,
Zdravo hrano lahko kombiniramo tudi z zabavo in druženjem.

Aktivna študentska pomlad se nadaljuje danes s Študentskim pohodom na Pohorje, ki se ga bo ponovno udeležila tudi ekipa Dostop.si. Projekt pa se bo zaključil 29.5. s kuharskim tečajem za študente, na katerem bo mogoče še dodatno razširiti svoje znanje o zdravem načinu prehranjevanja.

 

Vid JERČIČ
Vid JERČIČ

Sorodni članki

Back to top button