FotoŽivljenjski slog

Kako lahko mamo razvajaš tudi nekoliko drugače?

Zaradi trenutnih razmer boš zelo težko kupil ali pa nabral šopek rož, ki je klasično darilo za materinski dan. Zato pa lahko mamo na ta poseben dan razvajaš nekoliko drugače.

25. marec je dan, ko se radi zahvalimo svojim mamam za vse, kar so storile za nas. Največkrat jih razveseli že šopek rož ali manjša čokoladna pozornost, vendar bo v duhu sedanjih razmer do teh daril nekoliko težje priti. Zato smo zate pripravili nekaj idej, kako se lahko mami zahvališ nekoliko drugače.

Skuhaj kosilo

lazanja, hrana, enolončnica

Če je v vašem gospodinjstvu mama tista, ki kuha kosilo, se ponudi, da boš vsaj danes (ali pa morda kar ves teden) ti skrbel/a za kosilo. Preseneti jo z njeno najljubšo hrano ali pa le poskrbi, da bo imela eno skrb manj.

Pokaži svojo ustvarjalno stran

Morda se ti v predalu ali pa po sobi valja kak prazen okvir za sliko, ki ga lahko napolniš s Pavčkovo pesmijo Kako raste mama. Če pa si tudi sam/a pesniško nadarjen/a, lahko pesem napišeš kar sam/a.

slika, slikanje, risanje, umetnost

Če rad/a poprimeš za čopič, barvice ali druge slikarske pripomočke, lahko mamo presenetiš tudi s sliko lepe pokrajine, njene domačije ali pa morda naslikaš njeno podobo. Zagotovo bo vesela tudi, če naslikaš vašo družino ali pa kak prizor iz njene mladosti.

Podari rože iz papirja

Na spletu lahko najdeš veliko različnih navodil za rože iz papirja ali druge umetne mase. Zagotovo bo mama vesela tudi šopka umetnih rož, narejenih iz srca.

Pospravi stanovanje

To je sicer opravilo, ki bi ga moral/a opravljati tudi druge dni v letu in ne le na materinski dan. Kljub temu pa se lahko danes še posebej potrudiš in očistiš vse kotičke stanovanja (če tega ni iz dolgačasa storila že mama sama). Zamenjaj posteljnino, pobriši prah, počisti tla in poskrbi za umazano perilo. Lotiš se lahko tudi likanja.

Mamo razvajaj s sladicami

Zagotovo tvoja mama obožuje katero izmed sladic, ki jo znaš pripraviti. Če nimaš idej, imamo nekaj predlogov: pripravi sadno kupo s sladoledom, tiramisu v kozarčku, čokoladne mafine ali pa preprosto cheescake torto. Na spletu lako najdeš na tisoče preprostih receptov, med katerimi ti bo eden zagotovo ustrezal.

Ponudi ji frizerske storitve

Ni je treba ostriči, dovoj bo le, da ji nežno opereš in zmasiraš glavo, nato pa posušiš lase in ji narediš frizuro. Dovolj bo že uporaba kodralnika ali ravnalnika las, spleteš pa ji lahko tudi kito. Če obvladaš tudi makeup, jo lahko urediš v celoti.

Pripravi romantično vzdušje

Božične lučke, srčki iz papirja, lončnica, nežna glasba … Za mamo pripravi romantičen večer, ponudi ji kozarec vina in tiramisu, ki si ga pripravil/a samo zanjo. Na spletu najdi njen najljubši film ali knjigo in ji omogoči večer le zase. Lahko jo tudi zmasiraš, zanjo pripraviš dišečo kopel ali pa lepotni tretma z manikuro in makeupom. Pri razvajanju naj ti pomaga cela družina, zadnje ure večera pa jo le prepusti očetovim rokam.

 

Dostop.si
Niko ČASAR, Patrik KOCIPER

Sorodni članki

Back to top button