Življenjski slog

Zakaj starejše ženske tako pogosto privlači “mlado meso”?

Od nekdaj obstajajo pari, ki jih sestavljajo starejše ženske (t. i. pume) in bistveno mlajši moški. Najodmevnejši trenutni primer je francoski predsednik Emmanuel Macron s 24 let starejšo soprogo. Pojav tako vedno bolj interesira javnost, pa tudi seksologe. Zakaj starejše ženske privlači "mlajše meso"?

Francoski raziskovalci so se odločili podrobneje raziskati veliko vprašanje, zakaj so starejše ženske rade z mlajšimi moškimi. V namene raziskave so izvedli poglobljene intervjuje s 55 ženskami, starimi od 30 do 60 let. Vse ženske (pume oz. cougars) so v preteklosti že imele izkušnje z občutno mlajšimi moškimi.

Njihova izbira partnerjev je ne glede na to, kako velika je bila starostna razlika, vključevala več dejavnikov. To so bili na primer videz, inteligenca, prijaznost, družinsko poreklo in smisel za humor. Pozabljen pa seveda ni bil seks, ki v primeru, ko so vključeni mlajši moški, poteka svobodneje, “brez scenarija”.

Starejše ženske, pume, mlajši moški, starostna razlika, seks, družbena pričakovanja, oralni seks, orgazem, ljubimci, mlajši ljubimci
Tudi starejše ženske si želijo pozornosti, razvajanja in nagajivosti.

Kaj vključuje tipični “seks scenarij”?

Scenarij je v tem primeru pomenil skupek stvari, ki naj bi jih glede na trenutna družbena pričakovanja vseboval seks. Med najbolj običajne in razširjene dele scenarija sodijo naslednja prepričanja:

  • moški poznajo poželenje, ženske želijo biti zaželene,
  • seks sestavljata penetracija in oralni seks, ki ga izvede ženska,
  • glavno vlogo v postelji ima moški in
  • ženske med spolnim odnosom vedno doživijo orgazem.

Zakaj so ženskam ljubši mlajši?

Obravnavane pume so poročale, da so se zaradi svojih zdravih spolnih apetitov velikokrat počutile zaničevane s strani prijateljev in ljubimcev, ki so jim bili po letih bližji. Veliko jih je povedalo tudi, da so podobno stare ljubimce velikokrat neuspešno prepričevale v to, da bi oralni seks izvajali tudi oni. Mlajši ljubimci so nasploh bolj prilagodljivi in manj proti ideji izvajanja kunilingusa. Posledično so ženske doživljale več orgazmov in večje spolno zadovoljstvo kot z enako starimi ljubimci.

Starejše ženske, pume, mlajši moški, starostna razlika, seks, družbena pričakovanja, oralni seks, orgazem, ljubimci, mlajši ljubimci
Mlajšim ljubimcem je pogosto bolj mar, da tudi ženska uživa in doživi spolni vrhunec.

Nasprotno od filmskih pričakovanj samo 25 odstotkov žensk doživi orgazem izključno s penetracijo.

Mlajši moški so po večini tudi bolj odprti za učenje in želijo od pum pridobiti nekaj spolnih izkušenj. Bolj kot starejši se zavedajo pomena obojestranskega užitka. Ker se bolje zavedajo ženskih spolnih potreb, so bolj učljivi in zato bolj zaželeni partnerji. V raziskavi so ugotovili tudi to, da pume pri mlajših cenijo tudi spolno energijo, vzdržljivost in sposobnost več zaporednih erekcij.

 

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button