Življenjski slog

Kaj storiti, če tvoji starši ne odobravajo vajinega razmerja?

Srečno si zaljubljen in srečen s partnerjem, ampak tvoji starši ne marajo tvojega partnerja. Kaj lahko storiš, da ga bodo odobravali? Kdaj je najbolje obupati? Ali pa se moraš morda razmisliti o razlogih, zakaj ga ne marajo?

Situacija, ko tvoji starši ne odobravajo razmerja, v katerem si srečen, je izjemno težka, tako za tebe, kot za tvojega partnerja. Ali se da kaj storiti, da se bodo razumeli? Kdaj je treba obupati in nad kom?

Ali obstaja dober razlog za neodobravanje?

Najprej se moraš zamisliti, če starši upravičeno ne marajo tvojega partnerja. Obstaja dober razlog za njuno mnenje? O tem dobro premisli predvsem, kadar tvojega partnerja ne mara nihče iz tvoje družine, ne samo starši. Če veliko ljudi, ki te pozna, vidi nekaj slabega v vajinem razmerju, jih je vredno poslušati.

Za starše je dober razlog za neodobravanje tudi, če imaš zgodovino s slabimi razmerji. Razumeti moraš, da jih zaradi tega dodatno skrbi za vsako novo osebo, na katero se romantično navežeš. Ne moreš storiti drugega kot pustiti času, da stori svoje in dokazati, da to razmerje ni enako prejšnjim.

Velikokrat pa ni dobrega razloga, ampak so tvoji starši enostavno imeli drugačna pričakovanja. Morda so imeli zate v mislih osebo, ki izgleda drugače, ki ima drugačno osebnost, kariero … Kaj lahko storiš, da situacijo olajšaš?

neodobravanje, partnerja, razmerje, starši,
Sproščena srečanja, sploh kosila ali večerje, so najboljše mesto, kjer se lahko tvoja družina in partner bolje spoznajo.

Organiziraj nekaj sproščenih srečanj, postavi se v njuno kožo in nikoli se ne pritožuj

Organiziraj skupno kosilo ali podobno čim bolj sproščeno srečanje. Pred tem se posvetujta o temah, o katerih s starši ne bi bilo pametno govoriti. Tako bodo tvojega partnerja bolje spoznali in videli to, kar v njem vidiš ti.

Če se situacija kljub nekaj srečanjem ne spremeni, pa se poskusi postaviti v kožo svojih staršev. Razmisli o tem, kaj jima ni všeč in ali lahko s partnerjem storita kaj, kar bo pomagalo. Ko pa pride do prepirov v vajinem razmerju, se ne pritožuj staršem, ampak nekomu drugemu. Tako staršema ne daješ dodatnih razlogov, da tvojega partnerja vidita v slabi luči.

Konec koncev pa se moraš opomniti, da ni nujno, da starša odobravata vajino razmerje. Jasno jima daj vedeti, da gre za tvojo odločitev in ne njuno. Zadnja možnost, ki ti ostane je še, da ju večkrat obiščeš brez partnerja in jima omeniš, kako dobro vama gre.

neodobravanje, partnerja, razmerje, starši
Ne počuti se, kot da izbiraš med partnerjem in starši, saj se bo morala tvoja družina na določeni točki sprijazniti s tvojo izbiro.

Če tudi to ne gre, pa je najbolje stike zmanjšati, dokler ne bosta ugotovila, da morata sprejeti tvojo odločitev. Dokler nimata dobrih razlogov za svoje neodobravanje je velika možnost, da jima bo tvoj partner s časom prirasel k srcu, ali pa se bosta vsaj sprijaznila s tem, da bo vajino razmerje obstalo.

 

 DOSTOP.si / MK
 Unsplash

Sorodni članki

Back to top button