Življenjski slog

Študentske zmenkarije brez predhodnih izkušenj: how to

Za nekatere se čas zmenkarij in zvez še ne začne v osnovni in srednji šoli. In tudi če se tega lotevaš šele na faksu, moraš vedeti, da nisi v prav nobenem zaostanku. Vstop v svet zmenkov je lahko strašljiv, vsekakor pa je tudi zelo lep in vznemirljiv. Preveri nekaj nasvetov, kako se ga lotiti.

1 Ne zadovolji se s čistim minimumom

Ena stvar, ki se je boš zelo hitro naučil, je, da se nikoli ne smeš zadovoljiti z ničemer manj, od tega, kar si zaslužiš. Na začetku zmenkarjenja pa je to seveda težje, saj nimaš drugih izkušenj, s katerimi bi lahko primerjal nove.

Kaj pa šteje kot čisti minimum? To so osnovne stvari, kot so komunikacija, potrpežljivost in razumevanje – praktično vse stvari, ki ustvarjajo temelje za zaupljiv odnos.

Romantični, prijateljski in družinski odnosi morajo presegati osnovne predpogoje, ki neko zvezo sploh omogočajo.

Tako moraš svoje želje in potrebe jasno izraziti že na začetku. Če je druga oseba prava, jih bo spoštovala in odnos s tabo nadaljevala.

2 Razmisli, zakaj (in če) si želiš zvezo

Obstaja več razlogov, zakaj bi si morda lahko želel razmerje, nekateri od njih pa so boljši pokazatelji tvoje dejanske pripravljenosti na sklepanje odnosov kot drugi. Če si razmerja želiš samo zaradi neke začasne negotovosti, obstaja velika možnost, da tvoj problem sega mnogo globlje. V tem primeru bo razmerje samo začasna rešitev.

Odnos, zmenki, zmenkarjenje, odnosi, razmerje, zmenkarije, sklepanje odnosov, Tinder, zmenkarjenja
Pri “dejtanju” ne pozabi na lastno varnost, prav tako pa poskusi upoštevati osnovna navodila za zajezitev širjenja virusa covid-19.

Nič ni narobe, če se zmenkarij lotiš sproščeno in zgolj iz vidika raziskovanja spolnosti, a pred sklepanjem globljih vezi si vzemi nekaj časa in se vprašaj, zakaj si partnerja v življenju trenutno želiš – in če ta ne bi bil samo distrakcija od drugih problemov.

3 Postavi se na trg

Uporaba aplikacij za zmenke je lahko zelo zabavna, a se v njej lahko dokaj hitro izgubiš. Tudi na aplikacijah, kot je Tinder, si zastavi jasne meje standardov in se ne zadovolji z nekorektnim odnosom ali neustrezno komunikacijo.

Če se s kom dogovoriš za srečanje, o tem za vsak primer povej prijatelju, da bo vedel, kje si. Če na zmenku čutiš kakršnekoli negativne vibracije, pa naj te ne bo sram vstati in oditi.

4 Relax, take it easy …

Po krasnem prvem zmenku te lahko hitro zanese v prekomerno fantaziranje o vajinem nadaljnjem odnosu. Čeprav je sanjarjenje o izbiranju poročne obleke lahko zelo zabavno, poskušaj ostati prizemljen. Osredotoči se na stvari, ki so bile na prvem zmenku dobre, in na razloge, zakaj si želiš drugega zmenka. Namesto tega, da si glavo razbijaš s tem, ali si drugi osebi všeč, se raje vprašaj, ali je ona všeč tebi.

5 Ne pozabi, da sta na prvem mestu zabava in tvoje dobro počutje

Študentske zmenkarije so čudovite, saj pomenijo spoznavanje novih ljudi in pridobivanje novih izkušenj. Dokler se počutiš varno in srečno, stvari raje ne overthinkaj. Morda boš doživel nekaj čudnih ali celo groznih izkušenj, zagotovo pa bo večina res zabavnih in nepozabnih.

Odnos, zmenki, zmenkarjenje, odnosi, razmerje, zmenkarije, sklepanje odnosov, Tinder, zmenkarjenja
Uživaj v vzponih in padcih študentskih zmenkov.

Vstop v svet zmenkov brez preteklih izkušenj ni treba, da te na kakršenkoli način omejuje. Pravzaprav so to prej odprta vrata za odkrivanje novega in spoznavanja ljudi, ki so bili vredni tega čakanja.

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button