IzobraževanjeZdravje

Obnovi svoje znanje na brezplačnem obnovitvenem tečaju prve pomoči

Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) in Rdeči križ Slovenije danes v več slovenskih krajih začenjata brezplačne obnovitvene tečaje prve pomoči. Na tečaju bodo udeleženci med drugim lahko osvežili svoja znanja o temeljnih postopkih oživljanja z uporabo AED, zaustavljanju hudih krvavitev ter drugih najnujnejših ukrepih prve pomoči.

Kot so poudarili v AMZS in Rdečem križu Slovenije, je prva pomoč znanje, ki ga mogoče ne bomo nikoli potrebovali, a dovolj je, če se samo enkrat znajdemo v situaciji, ko bo odločalo med življenjem ali smrtjo naših bližnjih. “Zato je pomembno, da to znanje pridobimo in ga tudi redno obnavljamo. Na ta način zmanjšamo strah, da gre lahko kaj narobe ob nudenju prve pomoči,” so poudarili.

Cilj projekta je opremiti posameznika s tistimi znanji in veščinami prve pomoči, ki so pomembne za prepoznavo življenjsko ogrožajočih stanj, da bo vsak prebivalec Slovenije sposoben izvajati najnujnejše ukrepe za reševanje življenja.

S tečaji v sodelovanju z lokalnimi avto-moto društvi in območnimi združenji Rdečega križa Slovenije so že začeli v Divači, Dravogradu in Radencih.

V aprilu pa jih bodo izvedli še v 19 slovenskih krajih. To so: Cerknica, Gornja Radgona, Izlake, Kočevje, Lenart, Logatec, Ormož, Radeče, Radlje ob Dravi, Radovljica, Ravne na Koroškem, Sevnica, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Šmartno ob Paki, Tolmin, Trebnje, Tržič in Žiri. Število mest na posamezni lokaciji je omejeno, zato so obvezne vnaprejšnje prijave, in sicer na spletni strani AMZS.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button