Življenjski slog

8 vprašanj za vsak zmenek

Ne glede na kateri zmenek se odpravljaš in s kom se tam dobiš, se boš moral/a pogovarjati. Zato je dobro priti pripravljen in imeti v rokavu nekaj asov v obliki odličnih vprašanj. Pomagale ti bodo spoznati osebo, pogovor pa ne bo nikoli zamrl.

Zate smo pripravili ideje za vprašanja, ki jih lahko vprašaš na 8 zmenkih. Ni se ti treba strogo držati seznama, vprašanje lahko zastaviš tudi pred priporočeno številko zmenka. Le sam boš namreč lahko presodil, kako se odvija vajin odnos in v katero smer gredo zmenki.

Prvi zmenek: Imaš brate ali sestre?

Precej splošno vprašanje, ki pa ti poda veliko informacij o sogovorniku. Zastavi ga v začetku vajinih zmenkov, da te ne bo kasneje sram, kako malo veš o njegovi/njeni družini.

Drugi zmenek: Ti je všeč tvoj študij?

S tem vprašanjem boš spoznal, kaj si želi početi in kakšne so njegove ambicije. Vprašanje pa odpira tudi mnogo drugih tem, kot so prejšnje šolanje, služba, karierne želje …

Tretji zmenek: Kaj te pri partnerju odbija?

Pazi, da vprašanja ne zastaviš prehitro, morda sogovornik še ne želi govoriti o ljubezenskem življenju. Če ga nekaj na tebi odbija, boš to želel vedeti okoli tretjega zmenka in tako spoznal, kam vodijo vajina srečanja.

Četrti zmenek: Kaj iščeš v zvezi?

Naj tvojega sogovornika to vprašanje ne prisili, da ti mora povedati, ali si želi zveze s teboj. Poskušaj se le pozanimati, ali so vajini interesi podobni.

Zmenek
Ni se ti treba ozirati na predlagane zmenke, če se ti zdi, da se stvar odvija v pravo smer, vprašanja zastavi prej.

Peti zmenek: Kaj ti je najbolj pomembno?

Na petem zmenku (ali pa prej, če ti to ustreza) lahko začneta odpirati globlje teme. Vprašaj, ali ga/jo zanima politika, okolje, morda socialne pravice, hkrati pa povej, kaj je tvoja strast.

Šesti zmenek: Kaj bi storil z milijon evri?

Ob opisovanju idealnega življenja, ki bi ga sogovornik živel, če ne bi bilo finančnih omejitev, boš spoznal tudi njegove/njene sanje, ki ti jih morda ne bi zaupal sam/a.

Sedmi zmenek: Kaj se je zgodilo v tvojih prejšnjih zvezah?

Na to vprašanje počakaj, dokler osebe ne spoznaš bolje. Včasih zveze niso propadle zaradi slabih razlogov ali krivca, zato ti bo odgovor podal širšo sliko. Dobil boš pa tudi možnost, da še ti poveš kaj o svoji zgodovini.

Osmi zmenek: Povej mi nekaj, česar ne deliš z drugimi?

Ne glede na to, ali bo sogovornik s teboj delil skrite sanje ali povedal smešno zgodbo, na tak način se bosta zbližala. Pazi le, da sogovornika ne boš prisilil v pogovor. Če mu/ji je neprijetno, zamenjajta vloge in svoje skrivnosti razkrij ti.

Do devetega zmenka se že dovolj poznata, da bodo vajina vprašanja specifična in direktna. Verjetno pa si tudi že presodil/a, ali si spoznal/a novega partnerja ali ne.

 

 Dostop.si / UK
 Unsplash

Sorodni članki

Back to top button