Življenjski slog

Kako se pripraviti na zmenek na slepo?

Preden se odpraviš na zmenek s popolnim neznancem, se pozanimaj o njem.

Zmenki na slepo so lahko zelo zanimivi in učinkoviti, lahko pa so tudi neprijetni. Preden se odpraviš na tak zmenek, zberi nekaj informacij o osebi, s katero se dobiš, da vajin večer ne bo polomija.

Pred prvim zmenkom bo nervoza zagotovo prisotna, saj ne želiš ustvariti slabega prvega vtisa. Vemo, da ne boš pozabila na make up in lepa oblačila, fantje pa na prijeten parfum in nekaj vnaprej pripravljenih vprašanj. Če misliš, da je edina stvar, ki jo še moraš preveriti pred odhodom, tvoja frizura, se ustavi in vrni nazaj. Prepričati se moraš, da se tvoja noč ne bo obupno končala.

 

1. Varnost je na prvem mestu.

Najprej se prepričaj, da se z zmenkom ne izpostavljaš nevarnosti. Ne glede na to, če se ti zdi, da osebi lahko zaupaš, raje povej prijatelju ali prijateljici, kam se odpravljaš na zmenek. V tem primeru lahko nekoga pokličeš in te pride iskat, če ti bo postalo neprijetno.

Posebna pazljivost je potrebna, če je dogovor za zmenek potekal preko Tinderja ali podobne aplikacije. Na žalost obstajajo spletni prevaranti, ki se lahko najdejo tudi med študenti. Vseeno pa naj te to ne odvrne od prijetnega in sproščenega večera. Če začutiš, da se kaj dogaja, pa lahko zmenek še vedno zapustiš.

Preveri ali so vajini nameni enaki in ali je to resnično le zmenek.

 

2. Je to resnično zmenek? Ali je kaj drugega …

Pri dogovarjanju preko telefona lahko med vama pride do različnih pričakovanj. Mogoče se ti zdi, da tudi druga oseba išče bodočega partnerja, a v resnici išče le nekoga, ki bo grel njegovo posteljo. Iskrenost se izplača. Razkrij svoja pričakovanja (ampak ne pretiravaj in bodoča imena vajinih otrok raje obdrži zase). Sploh med študenti se zdi, da obstaja le možnost druženja za eno noč, dejansko pa je veliko takih, ki iščejo resnega fanta ali punco.

 

3. Kaj bosta počela?

Pozanimaj se, kaj bosta na zmenku počela in se primerno obleci.

Predstavljaj si, da oblečeš svojo najljubšo obleko, se popolno naličiš in pripraviš za romantično večerjo v restavraciji, nato pa skupaj obiščeta bazen ali pa telovadnico. Pozanimaj se, kaj bosta počela in se primerno obleci. Zagotovo imata nekaj skupnega, zato bosta na prvem zmenku najverjetneje počela prav to. Če zmenek organiziraš ti, pa se prepričaj, da tvojemu date-u tvoj načrt ustreza.

 

4. Še vedno greš na zmenek na slepo!

Zadnji nasvet si je na videz v nasprotju s preostalimi tremi, ampak največkrat so najboljše nepoznane stvari. Prepričaj se, da se ne dobiš s kriminalcem, ostalo pa preveri, če te resnično zanima. Družbena omrežja date-a pusti pri miru. Kolikokrat pa imaš v današnjem času možnost, da je tvoj prvi stik z osebo pogovor v živo?

Ne glede na vse pa je najpomembneje, da se na zmenku zabavaš in dobro počutiš.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDostop.si / UK
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=708splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button