Priložnosti

Jesenski Hackathon o varnosti in mobilnosti

Letošnji jesenski Hackathon bo potekal 5., 6. in 22. oktobra, kreativni in ambiciozni posamezniki (ali ekipe) pa se lahko prijavijo do 4. oktobra.

Hackathoni danes niso več vdiranje v računalniške sisteme, ampak omogočajo izražanje samega sebe in kreativnosti posameznikov, bodisi s pomočjo tehnologije ali preprosto s pomočjo svinčnika, lista papirja in prave ideje.

Te zanima mobilnost, imaš veliko idej, a jih še nisi uresničil? Prijavi se na jesenski Hackathon.

Moja varnost in mobilnost

Cilj javnega nagradnega natečaja je najti rešitve na vprašanje, kako lahko prispevamo k manjši ogroženosti, povečani splošni in osebni varnosti, ter boljši mobilnosti.

Tokrat bo izzive družil skupni naslov “Moja varnost in mobilnost”, v katerem se bodo prepletale tematike preventivne dejavnosti, ugleda policije in mestnega redarstva ter pomoči državljanom. Gre za pridobivanje funkcionalnih idej in digitalnih rešitev s področja varnosti in mobilnosti v najširšem pomenu besede.

Pri tem hackathonu boš ustvarjal in iskal rešitve na geslo “Ustvari nove digitalne rešitve s področja varnosti in mobilnosti”. Najboljše tri ekipe z zmagovalnimi idejami bodo prejele tudi denarne nagrade:

  • Prva nagrada: 2.500 EUR
  • Druga nagrada: 1.500 EUR
  • Tretja nagrada: 1.000 EUR

Iskali boste rešitve na vprašanja:

  • kaj kot državljan potrebuješ, kaj pogrešaš, kako bi policija in mestno redarstvo lahko še bolje opravljala svoje delo, s čim bi prispevali k manjši ogroženosti, povečani splošni in osebni varnosti, ter boljši mobilnosti?
  • na kakšen način meniš da bi Policija in Mestno redarstvo lahko še bolje služila ljudem, ter zagotavljala večjo varnost?

Na voljo bodo 3 izzivi, na katere bodo tekmovalci iskali odgovore in snovali rešitve:

  • IZZIV 1: Pomoč državljanom
  • IZZIV 2: Preventivna dejavnost
  • IZZIV 3: Krepitev ugleda Policije ter Mestnega redarstva

Kako poteka?

Hackathon bo potekal v dveh delih. V prvem delu, ki bo potekal 5. in 6. oktobra v obliki dvodnevnega izziva v podjetniškem stičišču ABC HUB v BTC City, bodo udeleženci s pomočjo mentorjev pripravili idejno zasnovo informacijske rešitve.

Na zaključnem dogodku v drugem delu, ki bo potekal 22. oktobra na policijski postaji Moste, bodo najboljše tri ekipe po izboru občinstva predstavile svoje rešitve.

Da bodo rešitve čim bolj celovite, bodo ekipe mešane: nekaj programerjev in nekaj vsebincev. Udeleženci boste namreč razporejeni v ekipe od 4 do 6 članov, ki se boste skupaj »potopili« v izzive in jih skupaj reševali 36 ur.

Kdo se lahko prijavi?

Prijavijo se lahko posamezniki ali ekipe, če menijo, da bi lahko s sodobnimi tehnologijami in funkcionalnimi idejnimi rešitvami pripomogli k izboljšanju splošne varnosti, mobilnosti in dela policije ter mestnega redarstva.

Prijavite se lahko tukaj, odprte so do 4. oktobra. Več informacij je na voljo na tem spletnem naslovu.

 

 mlad.si
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button