GlasbaKulskoŽivljenjski slog

Čiščenje ob dobri playlisti še nikoli ni bilo bolj enostavno

Čiščenje, pospravljanje in opravljanje gospodinjskih opravil je lahko precej naporno, zamudno in neprijetno. Vse pa je manj mukotrpno z dobro glasbo. Le pravo playlisto je treba izbrati, pa bo vse lažje in bolj zabavno.

Vsi radi ustvarjamo playliste. Takšne, ki jih poslušamo med učenjem, telovadbo, potovanji, zabavami. Za dvig razpoloženja lahko ustvarimo tudi playlisto za čiščenje! Glasba nas bo motivirala in nas spravila po konci, da se bomo lotili, na videz, še kako težkih stvari in opravil. Potrebuješ le dober glasbeni izbor in pozitivno naravnanost, pa se bo tvoja študentska soba svetila kot iz škatlice!

In katere so najboljše pesmi, ki bodo sleherno čiščenje naredile še toliko bolj zabavno?

‘Work’ Rihanna & Drake

Rihannina izjemna kombinacija z Drakeom iz leta 2016 nas bo vse spravila na delo! Pripravila nas bo na spopad z umazanijo.  Dodaj Rihannin komad na svojo playlisto, pa se ti bo gotovo zdelo, da kar plešeš med vsemi opravili! In naj samo spomnimo, da je hit iz leta 2016 dosegel vrh Billboardove lestvice Hot 100.

‘Work Bitch’ Britney Spears

Težko je verjeti, da je hit star že nekaj več kot celo desetletje. Njegovo sporočilo pa je vselej brezčasno. Če želimo doseči karkoli, moramo za to pač delati. Tudi, kadar gre za čiščenje.

‘Ain’t Your Mama’ Jennifer Lopez

Hit J.Lo iz leta 2016 se vrača k pevkinemu latinskemu pop-zvoku, v komadu pa opeva vlogo razburjene partnerke, ki na lenobo opominja svojega lenuha … pardon, partnerja. Hit pa iz nas zagotovo prežene vso lenobo in vsa opravila se takoj zdijo lažja!

‘Uptown Funk’ Mark Ronson (feat. Bruno Mars)

Tehnično gledano gre za pesem Marka Ronsona, vendar pa ta velja za sinonim za Bruna Marsa. Njegov vokal slavi življenje in ga opeva na nekoliko hedonističen način. Kako bi ob tej skladbi človek obstal pri miru?

‘Stayin’ Alive’ The Bee Gees

Gre za čisto klasiko med hiti, ki so jo pred leti ustvarili Barry, Robin in Maurice Gibb, bolj znani kot Bee Gees. Ob njej se bo čiščenje zdelo kot mačji kašelj!

‘Mr. Big Stuff’ Jean Knight

Ko bo napočil čas, da se lotiš najbolj trdovratnih površin, si privošči R&B uspešnico iz leta 1971. Čeprav pesem govori o egoističnem moškem, lahko besedilo prenesemo tudi na odvratne madeže, ki nam delajo preglavice.

‘I Will Survive’ Glorie Gaynor

Popoln komad za prave karaoke med pospravljenjem in čiščenjem. Ob skladbi, ki je bila nagrajena z grammyjem za najboljši disko posnetek, se bo zdelo, da je enostavno preživeti sleherno gospodinjsko opravilo.

Še nekaj večnih hitov za čistilno playlisto

Še nimaš dovolj predlogov in idej? Ponujamo ti jih še nekaj:

Pa veselo na delo ob dobri glasbi!

DOSTOP.si / RM
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button