Življenjski slog

6 nasvetov kaj storiti, da bo seks trajal dlje časa

Quickie ni najboljša rešitev. Občasno sicer pride prav, ne pa vedno.

So stvari, ki jim ni namenjeno, da bi dolgo trajale. Recimo odprta čokolada, prvo hladno pivo po odprtju terase ŠTUK, prva kepica sladoleda na vroč spomladanski dan in še kaj bi se našlo. Med temi pa se nikakor ne nahaja seks oz. quickie.

Ne razumite narobe. Zagotovo obstaja čas in kraj za quickie in ti znajo biti zelo vroči ter strastni. Toda večinoma je treba v seksu uživati. Pri tem pa je treba imeti ničelno toleranco do časovne omejitve glede trajanja seksa. Prav tako ničelno toleranco glede izbire dela dneva za seks. Glede na to, da 82 odstotkov ljudi dejansko ni zadovoljnih s tem, kako dolgo traja seks, smo spodaj našteli nekaj rešitev, da bo seks boljši. Veliko boljši.

Določita čas za neoviran seks


via GIPHY

Nič ni narobe s tem, da v svoj koledar dodata čas za seks. Ne pravimo, da ga morata koordinirano načrtovati ravno vsak teden. A pošiljanje zapeljive prošnje po sestanku partnerju, s tem (tokrat) ne mislimo na poslovnega, je lahko zelooo vroče. In kako lahko to pomaga k temu, da seks traja dlje časa? Vajino srečanje ne vrivajte med dve obveznosti, kajti zaradi časovne omejitve lahko čutita pritisk in posledično bo to negativno vplivalo na celotno doživetje. Vajinemu »sekstanku« namenita cel večer (ali dopoldan ali popoldan).

Seks ne pomeni le penetracija

Vsakdo si drugače razlaga pomen seksa. V tem kontekstu si je potrebno zapomniti, da seks ne pomeni le penetracija. Seks vključuje tudi veliko, veliko in veliko predigre, poljubljanja, dotikanja, masaže itd. Predigra bo povečala možnosti doživetja orgazma. Tako se ne boste obremenjevali s tem, ko/če bo sama penetracija trajala le nekaj minut. In še nekaj. S seksom nikakor ni treba zaključiti, ko eden od vaju doživi orgazem.

Poskusita z erekcijskim obročkom


via GIPHY
Erekcijski obroček oz. obroček za penis ne bo deloval pri vseh. Je pa ker veliko moških ugotovilo, da jim ta pomaga, da seks traja dlje časa. Torej je vredno poskusiti. Erekcijski obroček deluje tako, da omejuje prosto cirkulacijo krvi v penisu. To pa lahko pomaga pri močnejši erekciji in tudi poznejši ejakulaciji.

Vključita spolne igrače

Seveda to lahko deluje kot goljufanje. Ampak to ne bi smelo igrati vloge, če vaju lahko oba pripelje do orgazma. V kolikor partner ne more zdržati tako dolgo, da bi tudi vi prišli do zaključka, potem ga ustavite, ko bo blizu konca. Zdaj pridejo na vrsto spolne igrače, ki vas bodo pripeljale bližje orgazmu. Ko sta oba na približno enaki stopnji (recimo 8/10 ali 9/10), potem je čas, da nadaljujeta s seksom. Tako bosta oba (skoraj) istočasno prišla do orgazma.

Masturbiranje pred samo akcijo


via GIPHY

Če ste gledali film »Nori na Mary«, potem veste, da je seks brez predhodne masturbacije enako kot sprehod z nabito pištolo. To ni dobro! V kolikor pa imate uro ali dve pred seksom ejakulacijo, potem bo to znatno povečalo vaše možnosti za daljši seks.

Klasična: poskusita nekaj novega

Čeprav je ta predlog že »zlajnan« pa vseeno deluje. Sploh pa v primeru, ko sta s partnerjem že dolgo v zvezi in v postelji. V tem času sta že vzpostavila rutino in zato je čas trajanja seksa lahko krajši kot je bil na začetku. Novi položaji in občutki bodo distrakcija ustaljenim postopkom in zato bo seks trajal dlje časa. Bolj bo čudno in neznano, bolje bo vplivalo na vajin seks.

Ko vam pravimo “Jebite se!” je to res mišljeno dobronamerno.

 

 DOSTOP.si (vir)
Pexels, GIPHY

Sorodni članki

Back to top button