Kulsko

Ob stolpu Vinarium bodo postavili 500 metrov dolg zip line

Ob stolpu Vinarium pri Lendavi, ki bo septembra praznoval peto obletnico delovanja, bodo prihodnje leto postavili 500 metrov dolgo jeklenico (zip line), ki bo dodatno povečala zanimanje za obisk destinacije ter pripeljal nove obiskovalce.

Po oceni lendavskega župana Janeza Magyarja priprava turistične strategije pomeni razvojni korak naprej. S tem  pa tudi prispevek k razvoju kraja in turistične panoge, ki sodi med najbolj dinamične in prinaša vedno nove izzive ter priložnosti, so sporočili iz Zavoda za turizem in razvoj Lendava.

Turistična atrakcija Vinarium, najvišji razgledni stolp v Sloveniji, bo avgusta gostil Večerjo z razgledom. Ta sledi konceptu petzvezdičnega doživetja za individualne goste. Za posamezno izvedbo večerje je na razpolago 30 prostih mest. Magyar pričakuje, da bo dogodek še povečal zanimanje za stolp in ogled Lendave.

Vinarium si je od odprtja do danes ogledalo več kot 414.000 obiskovalcev, predvsem iz Slovenije in sosednjih držav. Letos je zaradi epidemije s covidom-19 bil več kot dva meseca zaprt, tako da obratuje od 23. maja. V času po majskem odprtju je opazen predvsem individualni obisk domačih gostov. Zdaj v počitnicah tudi obisk družin in manjših skupin. Od januarja do junija letos so sicer njegovi upravljavci zabeležili za dve tretjini manj obiska kot v primerljivem obdobju lani.

 

 STA
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button