KulskoŽivljenjski slog

Ovire v 20-tih, ki ne bi smele obstajati

Umirimo se in zadihajmo, življenje vedno reče da, ne glede na vprašanje

Dejstvo je, da smo ljudje največkrat sami sebi težava. Z drugimi besedami, sami sebi (pre)velikokrat otežujemo življenja, ko ne bi bilo potrebno.

Življenja zaradi nepotrebnih skrbi, največkrat v smislu, kaj bodo rekli drugi ali pa, saj še imam dovolj časa, ne zajemamo s polno žlico. Ne govorimo o ekstremih, ne govorimo, da si morate vsak dan vzeti čas za prijatelje, popivanje in kar se da redno pozabljati na vse obveznosti, z izgovorom, da je življenje prekratko. Poglejmo si stvari, ki nas ovirajo v naših zgodnjih ali poznih dvajsetih in nam onemogočajo, da bi življenje zaživeli s polnimi pljuči.

 

1. Pretvarjanje

via GIPHY

Pretvarjanje, da vam je všeč določena vrst glasbe, hrane, okusa oblačenja … Pretvarjanje, da ste tiha oseba, čeprav ste glasna, ker vam je nekdo rekel, da ima rad tihe ljudi. Pretvarjanje, da imate radi umetnost, čeprav jo sovražite. Pretvarjanje se nikoli ne obnese, vsaj ne na dolgi rok. Če ne že prej, bi v sredini svojih dvajsetih morali ugotoviti, da pretvarjanje ne pelje nikamor. Čeprav bosta na tem svetu obstajala zgolj en ali dva človeka, ki vas bosta imela rada takšnega kot ste, je vredno.

 

 

2. Preveč obveznosti

Kdaj, če ne zdaj, kajne? To sem govorila tudi sama sebi. Obstajamo ljudje, ki želimo poskusiti različne stvari, vse ponujene priložnosti in vse izzive, ki nam pridejo na pot. Obstajamo ljudje, ki lahko spimo dve uri na noč, celo po nekaj mesecev in normalno funkcioniramo. Dokler nas, v zgodnjih dvajsetih, bolj kot telo, povozi psiha. In za vse tiste, ki bi zgolj pomislili iti po enaki poti, roko na srce, ni vredno. Naša generacija na splošno izvira iz principa, da je življenje prekratko in da ga moramo v celoti zaživeti takoj. V življenju obstajajo stvari, ki so vam namenjene in za tiste boste v srcu, glavi in duši čutili, da so tam za vas. Ostale niso pomembne, zato odgovor: ne, ne potrebujete poskusiti vsega in dobiti vsega takoj. Življenje je prekratko, vendar obstaja pregovor, ki je na mestu: »Hiti počasi.«

 

3. Govorjenje o »nekoč«

Ne obstaja. Ne obstaja včeraj in ne obstaja jutri. Karkoli drugega si govorite, sebi ali pa drugim, so zgolj laži. Nekoč bom , nekoč bom šel, nekoč se bom spremenil, nekoč bom shujšal, nekoč bom postal boljši človek … Edino, kar imate, je današnji dan. In, če ste želeli slišati kruto resnico, je to edino, kar resnično imate v svojih rokah in je odvisno zgolj od vas, danes.

 

4. Primerjanje z drugimi

Naj si gre za kodraste lase, modre oči, kadrovski naziv, plača ali pa življenjski slog. Ljudje nimamo enakega poslanstva na tej zemlji in v tem življenju. Še ena kruta resnica, ki obstaja, je, da je nekaterim usojeno vse, drugim pa zelo malo, to pa samo iz enega samega razloga – ker ne vidijo svoje cene in dejstva, da je vse odvisno od njih samih. Zato, ne glede na to, na katerem področju ste nesamozavestni – morda ne boste imeli nikoli tako velikega oprsja, kot vaša soseda, morda na vašem dvorišču nikoli ne bo stal bazen. Vendar ne boste zaradi tega nič manj srečni. Ukvarjajte se s svojim življenjem in ne s tujimi, saj boste le tako imeli čas, da iz njega naredite, kar se da najboljše.

 

5. Buljenje v ekrane

Nekateri se izgovarjajo na pretok informacij, drugi na službo, tretji na kaj drugega. Vsi pa visimo na družbenih omrežjih in primerjamo svoja življenja z življenjem drugih. Če želiš biti srečen, se ukvarjaj sam s seboj in ne s popolnim življenjem, ki ga tvoji prijatelji prikazujejo na Instagramu.

 

6. Vztrajanje z napačnimi ljudmi

Sem globoka zagovornica dejstva, da se svet ne deli na pokvarjene in dobre ljudi. Menim, da ima vsak od nas v sebi dobro in slabo plat, odvisno je le, katero hranimo in katera se v določenem obdobju življenja najbolj poudari. Zato, ljudje nam prinašajo izkušnje. Nekateri dobre, drugi slabe, z določenimi rastemo in se razvijamo, drugi nam pokažejo, da si zaslužimo drugačno.

 

7. Nimate potrpljenja

Naj si gre za potrpljenje do sebe ali pa do dogodkov, ki jih pričakujete. Partner, diploma, poroka, potovanja, varčevanje, avto in vse ostalo bo prišlo. Ob svojem času. S hitenjem le povzročate, da na koncu te poti, ko bodo do vas prišle vse te stvari, pravzaprav ne bo resničnega veselja, ker boste vse izsilili.

Predstavljajte si svoje življenje kot košarkarsko tekmo. Imamo različne igralce in včasih dobimo tudi žogo. V tistem trenutku se moramo odločiti, kaj bomo z njo naredili. Lahko panično zremo v druge igralce in čakamo, da nam bo kdo zbil žogo. Žogo lahko tudi podamo soigralcu. Tretja možnost pa je, da igramo igro, poskusimo zabiti koš in če nam ne uspe, poskusimo ponovno.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDOSTOP.si / NRA
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button