Priložnosti

Škisov Mednarodni obvestilnik te vabi na izmenjave in izobraževanja

Mednarodni odbor Zveze Škis je tudi v tem mesecu pripravil Mednarodni obvestilnik, ki te vabi na izobraževanja, konference, izmenjave ...

Mednarodna izmenjava v Bolgariji

 • Kje? Bansko, Bolgarija
 • Kdaj? 1. do 9. september 2023

Društvo Brez izgovora je partner v projektu Art is long, life is short, ki bo potekal v Bolgariji. Kriti so stroški namestitve, prevoza in hrane. Če si član društva Brez izgovora je izmenjava brezplačna, če nisi, je edini strošek prijavnina (70 EUR). Prijaviš se lahko preko prijavnice, ki je dostopna tukaj.

Za več informacij lahko kontaktiraš Manco iz društva Brez izgovora (manca.kozlovic@noexcuse.si)

Pitch Your Project 2023

Strategija EU za Alpsko regijo (EUSALP) razpisuje natečaj za najboljšo projektno idejo pod sloganom “Tvoje Alpe! Tvoja prihodnost! Tvoja ideja!” Vabljeni, da do 10. septembra 2023 oddate svoje projektne ideje, kako bi lahko območje Alp razvijali na privlačen, sodoben in trajnostni način. Več informacij je na voljo tukaj.

Rok za prijavo je 10. september 2023

Cipra išče prostovoljca/ko v okviru projekta Evropska solidarnostna enota (ESE)

CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp, obvešča, da je odprt poziv za mednarodno prostovoljstvo v sklopu Evropske solidarnostne enote. Prostovoljec/ka bo delal/a v Lihtenštajnu na področju trajnostnega razvoja in socialnih inovacij. Nastanitev, zavarovanje, potni stroški, stroški prehrane in žepnina so kriti s strani organizacije, ki prostovoljca/ko sprejme.

Zaželene so izkušnje na področju prostovoljstva, znanje angleškega in nemškega jezika. Prijave z življenjepisom in motivacijskim pismom sprejemajo na anna.mehrmann@cipra.org.

Več informacij je na voljo tukaj.

Mladinska izmenjava v Palestini

 • Kje? Palestina
 • Kdaj? 16. do 30. avgust 2023

Zavod Voluntariat išče udeležence za izmenjavo v Palestini, ki bo potekala v sodelovanju z organizacijo Logica Center iz Palestine. Izmenjava bo potekala v Občini Birzeit, večina aktivnosti pa se bo dogajala v mestu Ramallah. Iščejo kreativne, motivirane in samoiniciativne ljudi s strastjo do učenja, ki so odprti za spoznavanje in spoštovanje različnih kultur, ki so pripravljeni deliti veščine in ideje ter se znajo prilagoditi včasih nepredvidljivim življenjskim razmeram.

Več informacij je na voljo tukaj. Prijaviš se lahko preko obrazca, ki je dostopen tukaj. Za več informacij lahko kontaktiraš Zavod Voluntariat (info@zavod-voluntariat.si).

Rok za prijavo je 15. junij 2023

Trening na Madžarskem

 • Kje? Madžarska
 • Kdaj? 15. do 23. julij 2023

Še ena mednarodna priložnost, ki jo pripravlja Društvo Brez izgovora. Gre za trening, ki bo potekal na Madžarskem in se bo osredotočal na spretnosti, ki jih mladi potrebujejo na trgu dela. Iščejo se mladi, ki želijo razvijati svoje mehke veščine preko neformalnih metod dela. Več informacij je na voljo tukaj. Prijaviš se lahko preko prijavnice, ki je dostopna tukaj. Za več informacij lahko kontaktiraš Manco iz društva Brez izgovora (manca.kozlovic@noexcuse.si).

Rok za prijavo je 10. junij 2023.

Trening “It’s up to me”

 • Kje? Bremen, Nemčija
 • Kdaj? 8. do 16. junij in 16. do 21. november 2023

Mladinski center Brežice išče dva udeleženca, ki bi sodelovala na treningu poimenovanem “It’s up to me”. Gre za celosten pristop za razvoj kakovostnih mladinskih delavcev in trenerjev, ki bodo delali na prenosu znanja ter načrtovanju in izvajanju visokokakovostnih projektov. Usposabljanje bo potekalo med 8. in 16. junijem ter med 16. in 21. novembrom 2023 in je namenjeno mladinskim delavcem, trenerjem in ostalim, ki sodelujejo v projektih Erasmus+ in ESE.

Več informacij je na voljo tukaj.

Youth for Climate Action

 • Kje? Bakurianu, Gruzija
 • Kdaj? 21. do 29. julij 2023

Trening poimenovan “Youth for Climate Action” je ključni instrument za krepitev znanja, veščin in odnosa mladih do podnebnih sprememb ter podpiranje trajnostnega razvoja znotraj in zunaj Evropske unije. Ena od redkih priložnosti, da se udeležiš Erasmus+ projekta v Gruziji. Več informacij je na voljo tukaj.

Rok za prijavo je 15. junij 2023

CARPE DIEM

 • Kje? Molfetta, Italija
 • Kdaj? 10. do 16. oktober 2023

Trening za vse, ki želijo raziskati inovativna digitalna orodja in hkrati predstaviti digitalna orodja, razvita v njihovi mladinski organizaciji. Več informacij je na voljo tukaj.

Rok za prijavo je 20. junij 2023

Za kakršnakoli vprašanja v zvezi s prijavami na izobraževanja se lahko obrneš na mednarodni@skis-zveza.si.

Zveza ŠKIS
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button