Dostopov božičŽivljenjski slog

Dostopov božič: Kako se lahko razvajaš med prazniki

Božič in prazniki so tu in čas je za počitek! Pred nami je vsaj nekaj dni "počitnic", zato je zdaj čas, da napolnimo svoje baterije ali prihodnje dni izkoristimo za zabavo, ki si je sicer ne moremo privoščiti. Razmisli, kaj bi ti najbolj ustrezalo, v pomoč pa so ti lahko naši predlogi.

Nekaterim sprostitev pomeni umirjen počitek in cel dan pod odejo. Drugim je ljubše, če prosti čas izkoristijo za drugačne aktivnosti in večerne izhode, ki si jih med običajnim delovnim tednom ne morejo privoščiti. Lahko združiš oboje – nekaj počitka in nekaj zabave. Preveri naše predloge za razvajanje med prazniki.

Oglej si najljubše filme

Decembrski praznični čas je že tradicionalno zaznamovan z ogledom kultnih filmov in filmskih serij kot je Harry Potter. V prihodnjih dneh si poglej svoje najljubše filme in podoživi trenutke iz preteklih let.

Preživi čas z družino in prijatelji

Prazniki bi morali predstavljati priložnost za preživljanje časa z našimi najbližjimi. Izkoristi ta čas in nekaj trenutkov preživi tudi s sorodniki, ki jih sicer ne vidiš tako pogosto.

Božič, prazniki, razvajanje, sprostitev, počitek, prijatelji, drsanje, poslušanje glasbe, očiščenje telesa, čas zase, koncert
Prazniki so popoln čas za zabavo s sorodniki in prijatelji.

Sprostitev: vzemi si čas zase

Hkrati nekaj časa prihrani samo zase. Privošči si kopel, pojdi na sprehod, preberi kakšno dobro knjigo. Možnosti je nešteto. Čas lahko izkoristiš tudi za meditacijo, poslušanje glasbe … Karkoli, kar te bo sprostilo.

Obišči prijatelje, ki jih dolgo nisi videl

Prazniki so popolna priložnost, da se v domačem kraju srečaš s prijatelji iz osnovne šole, vrtca … Komerkoli, s katerim ste si nekoč bili blizu, zdaj pa se ne uspete dogovoriti za srečanje.

Pojdi na koncert ali zabavo

V prazničnih dneh imaš veliko priložnosti za obiske koncertov ali zabav. Preveri, kaj se dogaja v tvoji bližini. Ne pozabi na dogajanje na Trgu Leona Štuklja.

Božič, prazniki, razvajanje, sprostitev, počitek, prijatelji, drsanje, poslušanje glasbe, očiščenje telesa, čas zase, koncert
Ob kozarčku dobrega vina lahko s prijatelji obujaš spomine na preteklo leto.

Prijatelje lahko povabiš tudi na drsanje – v Mariboru lahko izbirate med tremi lokacijami. Po drsanju pa se seveda prileže kozarček kuhančka ali dva.

Naredi zimsko kozmetično kuro

Med zimskim časom posebno skrb potrebuje tudi tvoja koža. Posveti ji nekaj pozornosti in opravi kozmetično kuro. Naredi si masko za obraz, primerno za zimski čas (naj bo zelo vlažilna), poskrbi za stanje svojih las (tudi za lase lahko narediš masko) in opravi celotno očiščenje telesa s pilingom.

Tudi sicer pa redno uporabljaj vlažilno kremo za obraz in tudi v zimskih dnevih ne pozabi na SPF faktor in redno uporabo kreme za roke.

Speci kaj okusnega

Preseneti svoje bližnje in jim speci božične piškote. Ali pa prosi koga izmed prijateljev ali družinskih članov, ki bi ti pri tem lahko pomagali. Morda obudiš kak spomin iz otroštva.

 

Sara VOCOVNIK
Pexels

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button