Življenjski slog

Bi bilo ob ponujeni priložnosti pametno obuditi staro ljubezen?

Stara ljubezen nas mnogokrat v življenju ponovno preseneti, ko bi to najmanj pričakovali. Takrat se nam zdi vse drugače kot prvič, ob stari ljubezni pa čutimo tudi tisti prijeten občutek domačnosti. Pa je na tem impulzu res pametno ukrepati?

Po določenem času radi pozabimo na slabo in se spominjamo samo najboljšega. Podobno se zgodi ob spominjanju na naše stare ljubezni. Sčasoma pozabimo na stvari, ki so nas motile, in se vprašamo “ali je res bilo tako slabo?”.

Koliko je torej smiselno ponovno prižgati stari plamen?

Če se odločiš za ponoven prižig strasti stare ljubezni, v situacijo zakorakaj brez predhodnih pričakovanj, ki so običajno previsoka. To je tudi sicer odlično vodilo za vse zmenkarije, v primeru preteklih ljubezni pa pride še posebej prav.

Obravnavanje stare ljubezni kot potencialnega resnega bodočega partnerja je v osnovi smiselno samo v primerih, ko je od vajinega razhoda pri okoliščinah obeh prišlo do velikih sprememb. Če je od vajine zveze minilo več let, obstaja velika verjetnost, da sta se v tem času spremenila in odrasla.

stara ljubezen, ljubezen, zveza, odnosi, plamen, strast, odnos, ljubezni, razmišljanje, pričakovanja
Če je od vajinega razhoda minilo več let, sta se v tem času oba verjetno že dodobra spremenila.

Verjetno imata oba nov nabor življenjskih prioritet in zrelejše razmišljanje glede lastne prihodnosti. Vsekakor pa se morata izogniti vračanju v stare tirnice – tako se bodo ponavljali tudi vajini problemi. Če vajine situacije in okoliščine ostajajo nespremenjene, vaju ponovno srečanje zagotovo ne bo pripeljalo daleč.

Če se želiš z bivšim partnerjem ob ponovnem srečanju le malce pozabavati, situacije ne rabiš preučevati tako natančno. A to seveda stori le v primeru, ko so vajina pričakovanja enaka.

Brez napredka ni napredka

Če bivšega hkrati vidiš kot bodočega, pa je torej ključnega pomena, da so se spremenile okoliščine, ki so vama prvič preprečevale srečo. Resno razmišljanje v to smer je poleg tega smiselno predvsem v primerih, ko se pogosto sprašuješ, kaj se dogaja z bivšim, ko ga resnično pogrešaš in ko sta oba samska.

stara ljubezen, ljubezen, zveza, odnosi, plamen, strast, odnos, ljubezni, razmišljanje, pričakovanja
Pred ponovnim zagonom vajinega odnosa “odkljukajta nekaj okenc”.

Stare ljubezni ne pomenijo nujno vedno samo slabega, saj na uspešnost situacije mnogokrat vpliva veliko okoliščin, na katere sami ne moremo vplivati. A najpomembneje je, da se ne prepustiš nesmiselnim fantazijam, temveč situacijo obravnavaš razumno. Bodi zelo jasen/na glede svojih potreb, meja in pričakovanj in od njih ne odstopaj.

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button