Življenjski slog

Je seks z bivšim res tako dobra ideja, kot se ti morda zdi?

Seks z bivšim partnerjem je lahko zelo mamljiv – morda pogrešaš kemijo med vama, morda pa sta se po naključju srečala in si spet začutil/a stare metuljčke. Ne glede na to, kaj je privedlo do trenutne situacije, pa moraš pred ponovnim prižigom starega plamena upoštevati nekaj pomembnih stvari.

Prvotno moraš biti povsem iskren sam s seboj in ugotoviti, kaj točno si želiš. Kaj bi ti seks z bivšim sploh pomenil in kaj bi ti prinesel? Pomembno je, da pred sprejemanjem kakršnekoli odločitve razjasniš, ali nekoga pogrešaš in želiš ohraniti intimno povezavo med vama, ali želiš, da bi bila ponovno skupaj …

Vsakemu lahko namreč seks z bivšim partnerjem pomeni nekaj povsem drugačnega. Po eni strani se lahko stvar zdi vznemirljiva, po drugi pa lahko zbudi zapletena čustva in občutke, s katerimi si se spopadal ob vajini razvezi. Tako kot vedno tudi tovrstna situacija prinaša tako prednosti kot slabosti.

Vzemi si čas, da predelaš vajin razhod

Pred sprejemanjem odločitve moraš resno premisliti o vajinem bivšem razmerju in razhodu med vama. Seks je lahko zelo prijetna izkušnja (sploh v primerih, ko se s partnerjem že dobro poznata), vendar si moraš pred ponovnimi intimnimi srečanji vzeti čas in dodobra predelati konec vajinega razmerja.

Seks, bivši, čustva, razhod, razmerje
Pred ponovnim vzpostavljanjem stikov morata imeti razčiščene vse pretekle zadeve.

Če se v kaj takega spustiš prehitro, lahko s tem samo prikrivaš nerešene težave in občutke. Seks z bivšim lahko tudi prekine tvoj proces distanciranja od nekoga. Tako kot pri smrti bližnjih tudi pri razhodih namreč žalujemo za izgubljenim in predelujemo preživeto.

Pretehtaj prednosti in slabosti

Premisli, kakšne bi bile posledice vajinega ponovnega zbližanja. Kaj bi se zgodilo, če se tvoj bivši začne dobivati s kom drugim? Kakšna so tvoja pričakovanja glede seksa? Vedeti moraš, da lahko povezovanje na tako intimni ravni spet vzbudi stara čustva in povzroči nepotrebno zmedo.

Vprašaj se, zakaj si seksa z bivšim sploh želiš

Jasno opredeli svoja pričakovanja. Ali na skrivaj upaš, da bo vajino razmerje ponovno zaživelo? Seks z bivšim je lahko izvrsten in zabaven, vsekakor pa ne bo spremenil razloga, zakaj se je razmerje v osnovi končalo.

Seks, bivši, čustva, razhod, razmerje
Seks med bivšima partnerja je lahko odličen, saj se med seboj že res dobro poznata, lahko pa prinaša tudi negativne posledice.

Ne glede na to, ali si želiš enkratne zabave, priložnostnega seksa ali obujanja vajinega odnosa, je pomembno, da se prepričaš, da so tvoje namere enake kot namere nekdanjega partnerja.

Šest vprašanj, ki si jih moraš zastaviti

Če si o vsem naštetem že razmislil, ti lahko pri sprejemanju dokončne odločitve pomaga še odgovarjanje na naslednjih šest vprašanj:

  • Bo kdo prizadet?
  • Zakaj želim seksati prav s to osebo?
  • Zakaj razmišljam o seksu s to osebo? (gre mogoče za dolgčas ali nerazrešena čustva?)
  • Kam bo ta seks vodil?
  • Kako se počutim, ko pomislim na seks s to osebo?
  • Kako se bom počutil po seksu?

Če ti misel na vajino ponovno zbližanje predstavlja nelagodje ali pa meniš, da si tega želiš iz napačnih razlogov, se za seks z bivšim raje ne odloči. Na koncu dneva pa ne pozabi, da sam sebe poznaš najboljše. Tako ravnaj po svoji vesti in ne pozabi, da ni pravega ali napačnega odgovora.

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button