Življenjski slog

6 načinov, kako lahko iskanje ljubezni prestaviš nazaj v resnični svet

Tolikokrat si že "posvajpal/a" v desno, a še zmeraj ostajaš samski/a. Ko bi le obstajali kakšni s tehnologijo nepovezani načini spoznavanja ljudi. Hmmm …

Spletne zmenkarije in pripadajoče aplikacije so med pandemijo prav zacvetele, po koncu teh temnih časov pa je prav, da se iskanje ljubezni vrne v resnično življenje. Preveri 6 nasvetov, kako nekoga spoznati izven meja telefonskega ekrana.

1 Živi svoj online profil

Premisli o hobijih, ki si jih kot svoje predstavljal na aplikacijah za zmenke. Nato si naredi seznam stvari, ki jih dejansko želiš početi, in se jih loti. Ko se lotiš novih aktivnosti, ob tem pozabi na svoj mobilni telefon in se prepusti trenutku. Soudeležencem na aktivnostih ali ljudem, ki jih ob tem srečaš, pa pokloni kak nasmeh in nevsiljivo začni pogovor.

2 Zapusti svojo cono udobja

Če boš vedno počel iste stvari z istimi ljudmi, boš ob tem vedno tudi dosegal iste rezultate. Odcepi se od skupine prijateljev in začni kaj novega. Pridruži se skupini prostovoljcev ali preizkusi nov tečaj v lokalni telovadnici.

3 Bodi tista oseba

Bodi tisti, ki v vrsti za blagajno začne pogovor ali nagovori človeka na sosednjem stolu avtobusa. Če bo odziv slab, nisi izgubil popolnoma ničesar, ob tem pa nikoli ne veš kdaj lahko kateri od nagovorov vodi do česa več.

ljubezen, spoznavanje, spoznavanje ljudi, odnosi, spletne zmenkarije, telefon, oseba, zmenek
Kjerkoli se znajdeš, bodi oseba, ki nagovarja in navezuje stike.

4 Postavi se v vlogo človeka, ki ga vidiš kot potencialnega partnerja

Stopi v čevlje nekoga, s komer bi šel na zmenek. Če rad bereš, postani redni obiskovalec lokalne knjigarne ali knjižnice. Če želiš spoznati nekoga, ki deli tvojo strast do umetnosti, se odpravi v galerijo. Morda bi rad spoznal ljubitelja živali – postani prostovoljec v zavetišču. Možnosti je nešteto.

5 Ne pozabi na slabe strani aplikacij za zmenke

Spomni se na vse neprijetne izkušnje, ki si jih doživel na aplikacijah za zmenke. Zagotovo si kdaj doživel laganje, ignoriranje ali celo nadlegovanje. Ob tem pa ne obupaj nad konceptom ljubezni – verjemi, da je ljubezen povsod okoli nas.

ljubezen, spoznavanje, spoznavanje ljudi, odnosi, spletne zmenkarije, telefon, oseba, zmenek
S pravilno miselnostjo boš povsod našel priložnosti za sklepanje povezav.

Če boš nenehno razmišljal o tem, kako je iskanje ljubezni težko, in nad njim obupoval, boš morda celo spregledal priložnosti, ki se ti bodo ponujale.

6 Privošči si zmenke

Če se boš sam znašel na kosilu ali v muzeju, so možnosti, da te nekdo ogovori zagotovo večje. Glavna poanta pa ni v tem, da bi nenehno iskal priložnosti, temveč, da bi se ob tem razvajal in si vzel čas zase.

DOSTOP.si / SV
Unsplash, Pexels

Sorodni članki

Back to top button