Življenjski slog

Kako lahko razmerje na daljavo deluje – in to med študijem?

Razmerja na daljavo so za našo generacijo nekaj že povsem običajnega. Nimamo natančne statistike o tem, koliko takšnih razmerij dejansko deluje, dejstvo pa je, da lahko obiskovanje ločenih faksov, fizična razdalja in morda celo časovne razlike, povzročajo napetosti med partnerji.

Veliko vprašanje je: ali lahko razmerje na daljavo zares deluje? In to predvsem v času študija, ko nas zaposlujeta faks in začetki “resničnega” življenja? Preveri nekaj nasvetov o tem, kako lahko zveza na daljavo zares funkcionira – svoje mnenje so podali psihologi in strokovnjaki za odnose.

1 Razumeti moraš način komunikacije svojega partnerja

Ena najpogostejših težav pri razmerjih na daljavo je temeljita komunicija. Obstaja namreč velika verjetnost, da se vajina urnika ne ujemata, komunicija pa je povsem drugačna, kot bi bila, če bi se pogovarjala v živo. Zato bodi pozoren na partnerjeve občutke in stvari, ki bi ti jih morda povedal, če bi bila tudi fizično skupaj.

Ne pozabita na redne in iskrene klice ter videoklice, v katerih načrtujta in se skupaj veselita naslednjega srečanja v živo.

2 Osredotoči se na svojo individualnost in osebno rast

Čeprav je fizična ločitev lahko zahtevna, je pomembno, da svojega življenja stoprocentno ne podrejaš vajini zvezi. To, da se s partnerjem ne vidiš tako pogosto, ti lahko služi kot dodatna priložnost za osebnostno rast. Ne hrepeni po trenutkih, ki bi se med vama lahko zgodili, temveč se osredotoči na trenutke s sabo in ljudmi okoli tebe.

razmerje, zveza, zveza na daljavo, komuniciranje, zaupanje, virtualni seks
Pri najuspešnejših razmerjih na daljavo oba partnerja skrbita za individualno rast.

3 Skupaj gradita zaupanje

Hkrati morata rasti tudi kot par. Za to pa je potrebno medsebojno zaupanje. Sicer lahko še prehitro pride do ljubosumja in tesnobe. S tem, ko poleg partnerja večino časa nisi fizično prisoten, se lahko hitro začneš spraševati, kaj partner počne brez tebe. Namesto, da bi začel delati paniko, pa se zaupaj svojemu partnerju in mu povej, kaj te pesti.

Če zgradita trdno medsebojno zaupanje, je to odlična podlaga za nadaljnjo gradnjo vajinega odnosa in boljšo komunikacijo.

4 Ne pozabita na romantiko in intimo

Tudi na daljavo si lahko privoščita zmenek – preko videoklica si lahko privoščita intimno večerjo ali si na daljavo skupaj ogledata serijo. Četudi partnerja fizično ni ob tebi, se bosta tako počutila bližje.

razmerje, zveza, zveza na daljavo, komuniciranje, zaupanje, virtualni seks
Tudi na daljavo lahko skupaj počneta marsikaj – od igranja videoiger do obiska kavarne.

Ker verjetno pogrešata tudi medsebojno telesno intimo, si lahko privoščita tudi virtualni seks. Tudi pri tem lahko uporabita funkcijo videoklica ali si preprosto izmenjujta vroča sporočila. Morda raziščeta tudi opcije uporabe aplikacij in spolnih igračk na daljavo …

5 Trezno razmišljajta o prihodnosti

Po določenem času bo nastopil trenutek, ko se bosta morala odločiti kam naprej. Ne glede na to, v katerem delu svojega življenja sta, bosta na neki točki morala razčistiti, kako bo izgledala vajina zveza v prihodnje.

6 Ostanita pozitivna

Če bosta v razmerje na daljavo vstopila polna dvomov in skepticizma, so možnosti za neuspeh precej velike. S pravo mero vztrajnosti in predanosti pa bosta rastla skupaj z vajino zvezo – pa naj bo to na razdalji petih ali petstotih kilometrov.

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button